Özgür Özel 'dil sürçmesi' demişti, CHP'li Köksal Özel'i yalanladı: Arkasındayım!

CHP'nin Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal'ın, Özgür Özel'in de katıldığı seçim koordinasyon merkezi açılışında kullandığı "Seçildiğimde belediye kapıları DEM Parti hariç her partiye açık olacak" ifadeleriyle ilgili tartışmalar sürüyor.

Ekleme: 06.03.2024 21:55:21 / Güncelleme: 06.03.2024 22:23:14 / Güncel
Destek için 

CHP'nin Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal', Özgür Özel'in de katıldığı seçim koordinasyon merkezi açılışında  "Seçildiğimde belediye kapıları DEM Parti hariç her partiye açık olacak" ifadelerini kullanmıştı.

DEM Parti ile Urfa, Mersin ve İstanbul'un birçok ilçesinde kent ittifakı kuran CHP'nin Genel Başkanı Özgür Özel kendisinin de üzerinde olduğu seçim otobüsünün üzerinde konuşan Köksal'ın sözlerine ilişkin Uşak'ta açıklama yaptı. Özel "Burcu başkandan selam getirdim. Bu sırada Afyon’da konuşurken belediyenin kapılarını ardına kadar açacağız diye söylerken orada küçük bir sürçülisan oldu. 'Aman başkanım sen düzelt' dedi. Afyon Belediyesi’nin de Uşak Belediyesi’nin de seçildikten sonra kapıları ardına kadar tüm siyasi partilere, Uşaklılara, Afyonlulara açıktır" dedi.

Ancak TV100 yayınına katılan gazeteci Barış Yarkadaş, görüştüğü Burcu Köksal'ın 'sürçülisan' açıklamasını reddettiğini söyledi. Özel'in sözlerini hatırlatan Yarkadaş, Köksal'ın kendisine "tam tersini söylediğini" ifade etti: "Burcu Köksal, bana telefonda 'Ben Belediye Başkanı seçildiğimde, Afyonkarahisar Belediyesi'ni DEM Partlilerle yönetmeyeceğim. Bir dil sürçmesi sonucu değil, verdiğim söz üzerine konuştum. Ben bu sözü ilk günden beri verdim. Bu sözümün de arkasındayım' dedi.

Etiketler: