Koşun laiklik elden gidiyor! CHP dini siyasete alet ediyor! Oy için bakın ne yaptılar...

Sık sık İslam düşmanlığıyla gündeme gelen ancak her seçim döneminde cami, din, Allah, imanı hatırlayan CHP bakın bu sefer ne yaptı.

Ekleme: 06.03.2024 12:12:49 / Güncelleme: 06.03.2024 12:13:02 / Güncel
Destek için 

Mehmet Bozdaş / HaberYorum

Yerel seçimlere az bir süre kalırken, İslam dinine “ortaçağ zihniyeti”, ayet okuyana “yobaz” diyen iki yüzlü CHP zihniyeti dindar seçmenden oy alabilmek için İstanbul'da seccade, zikirmatik ve Ramazan ayına özel takvim dağıtımına başladı.

CHP, yerel seçim öncesi İstanbul'da yeni stratejiye (takiyye) gitti.
Seçim çalışmalarına startı Eyüp Sultan’da vererek başlayan CHP'nin İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, dindar seçmenden oy alabilmek için “laiklik elden gidiyor” dedirtecek cinsten işler yapmaya başlamasına rağmen CHP ve kemalistler ses çıkarmıyor.

Seccade dağıtmaya başladılar
Ekrem İmamoğlu, Çekmeköy ilçesinde vatandaşlara seccade dağıtmaya başladı. İmamoğlu, daha önce "Sizleri asla Allah'ın dini ve kitabıyla aldatmayacağım. Bu benim şeref ve namus sözümdür" demişti.

Onursal Adıgüzel, Seçim Poşetine Zikirmatik Ekledi
CHP'nin Ataşehir Belediye Başkan adayı Onursal Adıgüzel, vatandaşlara "Merhaba komşum" afişiyle zikirmatik ve Ramazan ayına özel takvim dağıtımına başladı.
İmamoğlu, AK Parti seçmenine seslenirken, "Bin defa kaybedeceğimi bilsem bile bir kez dahi inancımızı ve yüce dinimizi manipüle etmeyeceğim. Sizleri asla Allah'ın dini ve kitabıyla aldatmayacağım. Bu benim şeref ve namus sözümdür." ifadelerini kullanmıştı.

Seccadeye ayakkabılarıyla basmıştılar
Geçtiğimiz yıl CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun iftar sonrasında partililerle verdiği poz büyük tepki çekmişti.

Kılıçdaroğlu ve CHP Düzce Milletvekili aday adayı Azade Ay iftar programı sonrasında özel bir görüşme gerçekleştirmiş ve görüşmede Canan Kaftancıoğlu da yer almıştı. Görüşme sırasında Kılıçdaroğlu ve partililerin ayakkabılarıyla seccadeye basarak verdikleri poz büyük tepki çekmişti.

CHP’li adayların bu iki yüzlü seçim çalışmaları akıllara HÜDA PAR lideri Zekeriya Yapıcıoğlu'nun CHP Genel Başkanı Özgür Özel için söylediği sözleri getirdi.
Katıldığı bir televizyon programında Yapıcıoğlu, grup konuşmasınsa ayet kuyan Özgür Özel’i eleştirmiş ve "Özgür Özel dini siyasete alet etmeye çalışıyor" tepki göstermişti. Konuşmasının devamında Yapıcıoğlu: “Biz dini yaşamaya çalışan insanlar olarak İslam’dan bahsedince bize “dini siyasete alet ediyorsunuz” diyorlar. Ama ben iddia ediyorum Özgür Bey dini siyasete alet etmeye çalışan kişinin ta kendisi olmuştur. Meclis kürsüsüne çıkıp ayet okuyup ayete referans veriyor ama yeri geldiğinde ayete yeri geldiğinde de o ayetin hükmüne irtica, gericilik deyip biz bu zihniyetle mücadele edeceğiz diyen bir partinin genel başkanı hatta şahsın bizatihi kendisi çıkıp mecliste ayet okuyorsa bu düpedüz dini ve Kur’an'ı istismardır." demişti.