Bu içecek kalp krizini durduruyor! Uzmanlar açıkladı: İşte kalp krizi riskini azaltan içecek

Türkiye'de ölümlerin yüzde 40'ı kalp ve damar hastalıklarında artış söz konusu...150 bin kişi öldüren kalp krizi önlenebilir mi? Kalp krizinin risk faktörleri arasında yüksek kan basıncı ve yüksek kolesterol gibi etkenler bulunuyor. Uzmanların tüketin diye tavsiye verdiği bir içecek kalp krizi riskini azaltıyor...İşte detaylar...

Ekleme: 03.03.2024 10:46:27 / Güncelleme: 03.03.2024 10:47:08 / Güncel
Destek için 

Türkiye'de ölümlerin yüzde 40'ı kalp ve damar hastalıklarında artış söz konusu...150 bin kişi öldüren kalp krizi önlenebilir mi?

Profesör Tim Spector,  kan basıncını geçici olarak yükselttiği bilinen bir içecek olan kahvenin kalp krizi açısından faydalı bir içecek olarak açıkladı. 

Spector, kahveyle ilgili  çalışmaların kalp krizi riskini yüzde 25 oranında azaltabileceğini gösterdiğini söyledi.

Prof. Spector, kahve ve bağırsak mikrobiyomu ve ikisi arasındaki etkileşimlerin kan basıncımızı ve kan şekerimizi nasıl azaltabileceği üzerine bilimsel bir makale üzerinde çalışıyor. 

Spector kahveyle ilgili verdiği bilgide, "Kahve mikropların etki ettiği fermente bir bitkidir. Ve kahveden üretilen binlerce değil yüzlerce kimyasal var. Mikroplar tarafından fermente edildikçe kahveyi zenginleştirilen bir dizi polifenol ortaya çıkıyor. " dedi.

Profesör Spector şöyle devam etti;

"Ve bunların vücudumuz üzerinde doğrudan etkileri var ve bazıları kan şekerini düşürebilir, stresi azaltabilir ve aslında kan basıncını düşürebilir."

GÜNDE NE KADAR KAHVE İÇİLMELİ?

Profesör Spectore göre kahve sağlıklı bir besin  ve en son değerlendirmelere göre hepimiz günde  üç fincan içmeliyiz. Ve eğer kafein tüketmek istemiyorsanız kafeinsiz olanlarına da yönelebilirsiniz.

Profesör Spector, kahve tüketimine ilişkin açıklamasında "Aslında araştırmalar, günde yaklaşık iki ila beş fincan kadar kahve tüketiminin, tip 2 diyabet, kalp hastalığı, karaciğer ve endometriyal kanserler, Parkinson hastalığı ve depresyon olasılığının azalmasıyla bağlantılı olduğunu gösterdi. Kahve içen insanların erken ölüm riskini azalması bile mümkün'' dedi. 

Etiketler: