Akademisyenler Gazze direnişi için çağrıda bulundu

Bingöl üniversitesi öğrenci ve akademisyenleri, düzenledikleri oturma eylemiyle siyonist işgal rejiminin Gazze'de yaptığı soykırıma karşı ABD'de Gazze eylemi yapan üniversite öğrencileri ve akademisyenlerine destek verdi.

Ekleme: 09.05.2024 14:35:05 / Güncelleme: 09.05.2024 14:36:00 / Güncel / Bingöl Haberleri
Destek için 

8 Mayıs’ta başlayan, 9 Mayıs saat 15:00’de sona erecek 2 günlük oturma eylemi, Bingöl Üniversitesi merkezi kafeteryanın önünde yapıldı.

Akademisyenler ve öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleşen oturma eylemi hakkında açıklamalarda bulunan, Öğr. Gör. İlhan Bingöl, Öğr. Gör. Yasir İnceler, Öğr. Gör. Mehmet Faruk Aras ve Doç. Dr. İsmail Narin, siyonist çetenin barbarca saldırılarına karşı herkesi Gazze direnişine davet etti.

"Maalesef tepkisel anlamda çok zayıf kalıyoruz"

Tepkisel anlamda çok zayıf kaldıklarını ve akademisyenlerin daha duyarlı davranması gerektiğine dikkat çeken Öğr. Gör. İlhan Bingöl, "Vicdanlar yaralanıyor. Bugün Gazze’de çocuklar katlediyor. Bugün Gazze’de aslında katledilen insanlığın vicdanı, insanlığın ruhu katlediyor Gazze’de. Ve maalesef İslam dünyasında sesler cılız, üniversitelerde sesler cılız. Milyonlarca üniversite öğrencimiz var. Maalesef tepkisel anlamda çok zayıf kalıyoruz. Akademisyenlerimiz bu konuda çok daha duyarlı olmalı. Değişik konularda gösterdiğimiz duyarlılığı Gazze konusunda insanlığın öldüğü noktada yeterince göstermediğimizi düşünüyorum. Tüm üniversitelerdeki akademisyenlerimizi ve öğrencilerimizi Gazze direnişine davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

"Aslında biz bu hareketliliğin önce Türkiye'den çıkmasını beklerdik"

Üniversitelerdeki eylemlerin artması gerektiğine ve Gazze’nin bir şuur meselesi olduğuna değinen Öğr. Gör. Yasir İnceler, "Bingöl Üniversitesi öğrencilerimizin de bu eyleme, siyonist israil'in her yönüyle insanlık namına utanç verici olan tavır davranışlarıyla ilgili göstermiş oldukları bu direnişe katıldığından dolayı üniversitemize, üniversite yönetimimize, üniversite öğrencilerimize çok teşekkür ediyoruz. Tabii bir şuur meselesi. Gördünüz, elhamdülillah gayet iyi bir katılım oldu Bingöl Üniversitemiz kampüsünde de. Ancak bunun daha da yaygınlaşması lazım. Malum bu ateş ilk Batı'da, Amerika'da yakıldı. Daha sonra Avrupa'ya yayıldı. Aslında biz bu hareketliliğin önce Türkiye'den çıkmasını beklerdik. Ama az önce konuşan hocalarımızdan bir tanesinin de dediği gibi Gazze'de bu güneş yandı, bu ateş yandı ve elhamdülillah batıya yansıdı. Ülkemize de yansıdı çok şükürler olsun. Bingöl'de de bunun yansımalarını görmek bizi mutlu etti elhamdülillah. Siz basın mensuplarına da bunu gündeme taşıdıkları için ayrıca teşekkür ediyoruz. Gazze ayaktadır, Gazze sahipsiz değildir. Cenab-ı Hak muhakkak arzına sahip çıkacaktır, mescidine sahip çıkacaktır. Biz buna inanıyoruz ve üzerimizde özel vazifeyi de bir hakkın yapmaya devam ediyoruz, edeceğiz inşallah. Bizlere bu fırsatı verdiğiniz sizlere de çok teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu.

"Bizzat biz de Filistin'in zaferine, özgürlüğüne, Allah'ın izniyle şahit olacağız"

Avrupa’da başlayan eylemlerin çok onurlu bir hareket olduğunu söyleyen, Öğr. Gör. Mehmet Faruk Aras, "Filistin'de yaşanan acılar ve katliam, soykırım üzerinde, elhamdülillah dünyanın farklı yerlerinde insanlar buna tepki gösteriyorlar, duygularını ifade ediyorlar, hatta bunun için bedel de ödüyorlar. Bu anlamda Amerika'da gençlerin başlatmış olduğu hareketi çok değerli buluyoruz. Çünkü Amerika zaten işin, hareketin merkezlerinden bir tanesidir. Dolayısıyla bu orada çok anlam kazanıyor. Bu anlamda bizler en azından oradaki öğrencileri onurlandırmak için, onurlu hareketlerini onore etmek için gerçekten onların başlatmış olduğu şeyi biz de aynı şekilde uzaktan destekliyoruz. Filistin'in özgürlüğünü istiyoruz, Gazze'nin ve Refah'ın bu katliamdan kurtulmasını istiyoruz. Rabbim katilleri kahr-u perişan eylesin. Müslümanları da bu zulümden kurtarsın. Bir araya gelmelerini nasip eylesin. İnşallah biz öyle inanıyoruz ki Cenab-ı Allah'ın vaadidir. Bizzat biz de Filistin'in zaferine, özgürlüğüne, Allah'ın izniyle şahit olacağız. Rabbim bunu bizlere yaşatsın inşallah. Bingöl Üniversitesi'nin de yapmış olduğu bu organizasyonu çok değerli buluyorum. Katılımcının hepsine ben şahsen kendi adıma teşekkür ediyorum. Hepsinden Allah razı olsun. Teşekkür ediyoruz." ifadelerine yer verdi.

"Zalimler bir gün elbette mazlumlardan tokadı yiyecekler"

Doç. Dr. İsmail Narin, "Bugün Bingöl Üniversitesi öğretim üyeleri ve öğrencileriyle beraber kampüste bir araya geldik. israil'i telin, siyonizmi telin mitingi yaptık. Bingöl Üniversitesi olarak biz Gazze'nin arkasındayız, Hamas'ın arkasındayız. Mazlumları her yerde, her zaman destekliyoruz. Bu savaş artık durmalı, bu terör artık durmalı. Bu yapılanlar bir katliamdır. israil artık durdurulmalı, halkımız galeyana gelmiş, bir şeyler yapmamız gerekir, bu böyle sürmez, Bingöl Üniversitesinden Gazze’ye selam yolluyoruz. Bütün vatandaşlarımızı, öğrencilerimizi, öğretim üyelerimizi, halkımızı boykota davet ediyoruz. israil'e hayır diyoruz. Bu böyle gitmez. Bir yer küfürle idare edilebilir ama zulümle abat olunmaz diyoruz. Zalimler bir gün elbette mazlumlardan tokadı yiyecekler. israil, siyonizm ayağını denk alsın diyoruz." dedi. (İLKHA)

İlgili Galeriler