HÜDA PAR Muradiye seçim ofisi miting havasında açıldı

Van'ın Muradiye ilçesinde HÜDA PAR Seçim Ofisi, yoğun bir katılımla açılışı gerçekleştirildi. Açılış için düzenlenen program öncesi yüzlerce araçlık konvoyla şehir turu yapıldı.

Ekleme: 02.03.2024 21:05:03 / Güncelleme: 02.03.2024 21:05:43 / Güncel / Van Haberleri
Destek için 

HÜDA PAR Muradiye Belediye Başkan adayı Kazım Bilici'nin, miting havasında gerçekleşen seçim ofisinin açılışı öncesi yüzlerce araçlık konvoyla şehir turu atıldı.

HÜDA PAR Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Mehdi Oğuz, İl Başkanı Rasim Sayğın'ın yanı sıra teşkilat üyeleri, STK temsilcileri, muhtarlar, esnaflar ve vatandaşlar katıldı. 

Miting havasında gerçekleşen seçim ofisinin açılışında konuşan Kazım Bilici, Muradiye'nin 5 yıllık geleceğini tayin edecek olan 31 Mart Yerel Seçim yarışının huzur ve barış içerisinde geçmesi temennisinde bulundu.

Muradiye'yi liyakatli ve adaletli kadrolarla yöneteceklerini belirten Bilici, "Sizler bu seçimde 5 yıl boyunca Muradiye'yi idare edecek bir başkan, bir idare seçeceksiniz. 5 yıl boyunca bu şehrin gelir ve giderini, alt yapısını, üst yapısını, temizliğini, suyunu, fakirini, ihtiyarını, engellisini, sosyal hizmetlerini, ulaşımını, hazinesini kısacası geleceğini teslim edeceksiniz. Yani patron sizlersiniz, siz kimi seçerseniz o yönetime gelir. Onlar bu saydığım hizmetleri size verecekler. O zaman liyakat ve ehliyet sahibi, güvenilir bir başkan ve yönetim seçmemiz gerekmektedir. Bu yönetim önce malınızı korumalı, israfı önlemeli, birilerine peşkeş çekmemeli, yolsuzluk, hırsızlık yapmamalı, kendi çıkarını toplumun çıkarlarının önüne koymamalıdır. Sonra muhafaza ettiği, biriktirdiği, tasarruf ettiği kaynakları ehliyet ve liyakat sahibi kadrolarla sizinle istişare ederek tespit edilen sorunları ortadan kaldırmalı ve nihayetinde şehrinizi, mahallenizi güzelleştirecek, yaşanılabilecek bir alana dönüştürecek yatırımlara dönüştürmelidir. İşte biz size bunu vadediyoruz. Yani malınız olan belediyenin malını yetimin malını korur gibi koruyacağımıza söz veriyoruz. Haksızlık yapmayacağız ve yaptırmayacağız. Rüşvet almayacağız ve aldırmayacağız. Yalan söylemeyeceğiz ve söyletmeyeceğiz. Kendi çıkarımızı toplumun çıkarının önüne kesinlikle koymayacağız. Hak ettiğiniz hizmeti ayaklarınıza getireceğiz. Adalet ve haktan taviz vermeyeceğiz. Fakir, kimsesiz, dul ve yetimler öncelikli hizmet alan kimseler olacak. Hiçbir sınıfa imtiyaz sağlanmayacak. Şehirlisiyle, mahallelisiyle herkes hak ettiği hizmeti minnet altına girmeden alacaktır inşallah." dedi. 

Sözlerine Muradiye'yi kalkındıracak projelerle devam eden Bilici, seçilmeleri halinde Muradiye'yi hak ettiği hizmetlerle buluşturacaklarını söyledi.

"Belediye başkanı da bütün yöneticiler de bu milletin hizmetkârıdır"

Vatandaşın istediği hizmetlere ulaşabilmesi için öncelikle yönetim anlayışının değişmesi gerektiğine vurgu yapan Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Mehdi Oğuz ise, "Yıllardır yöneticiler değişiyor, belediye başkanları değişiyor ama halimizde bir değişiklik var mı? Yok maalesef. Demek ki yöneticilerin tek başına değişmesiyle bu iş olmuyor. Elbette seçeceğimiz yönetici, idareci, belediye başkanının dürüstlüğü, kişiliği, kabiliyeti, ehliyet ve liyakati son derece önemlidir. Ancak değerli kardeşlerim unutmayalım ki tek başına bir belediye başkanının değişmesi, kişilerin değişmesi asla bu düzeni değiştirmeyecek. Asla bu makûs talihimizi değiştirmeyecek. Peki ne olması ne yapılması gerekiyor? Her şeyden önce bir zihniyet değişimi olması lazım. Yönetim anlayışının değişmesi lazım. Bir şuur değişikliği olması lazım. Bir sistem değişikliği olması lazım. İşte biz HÜDA PAR olarak belediyecilik yönetim anlayışında yeni bir şuur belediyeciliği inşa edeceğiz. Bu belediyecilik anlayışında her şeyin merkezinde insan olacak, insandan daha kıymetli bir şey yok. Allah her şeyi insan için yaratmış, her şeyi insanın hizmetine adamış. Melekler dahi insana secde ediyor. Böyle bir düzlemde yöneticinin insana hizmet etmemesi gibi bir şey olabilir mi? Her şey, milletin hizmetkârıyken, insanın hizmetkârıyken bir yöneticinin ne haddinedir ki bu millete hizmetkâr olmasın. Bizim yönetim anlayışında belediye başkanı da bütün yöneticiler de bu milletin hizmetkârıdır. Buradan bütün idarecilere sesleniyoruz, bütün adaylara sesleniyoruz. Eğer bu milletin idaresine talipseniz şunu çok iyi bileceksiniz ki siz bu milletin efendisi değilsiniz. Ancak milletin hizmetkârı olmakla görevlisiniz." ifadelerini kullandı.

"Gelin HÜDA PAR bayrağı altında birleşelim"

Projelerinden bahseden Oğuz, Muradiyelilere çağrıda bulunarak; "Biz tüm belediyelerimizi halkımızla birlikte yöneteceğiz. Hiçbir belediye başkanının aklı tek başına belediyeleri idare etmeye yetmez. Zaman o zaman değildir. Bizim en büyük projelerimizden birisi de yerel istişare meclisleri oluşturmaktır. Bu yerel istişare meclislerinde oda başkanları, sivil toplum kuruluşu başkanları, sendika başkanları, üniversiteden hocalarımız, mühendislerimiz, işi bilenler bir araya geleceğiz. Van'ın sorunlarını tespit edeceğiz, çözüm önerileri oluşturacağız. Kısa, orta ve uzun vadede Van'ımızın bütün sorunlarını çözeceğiz Allah'ın izniyle. Biz şuna inanıyoruz; toplumda değerli insanlar çok ama siyasetin kirliliğinden dolayı ehliyetli ve liyakatli dürüst insanlar siyasetten uzak duruyorlar. Biz buradan bütün halkımıza çağrı yapıyoruz, gelin HÜDA PAR bayrağı altında birleşelim, iyiler yönetimi ele alsın. Bu makûs talihi değiştirelim." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından yapılan dua ile seçim lokalinin açılışı yapıldı. HÜDA PAR'ın adaylarına yoğun ilgi gösteren Muradiyeliler, Mehdi Oğuz ve Bilici'yle fotoğraf çektirdi. (İLKHA)

İlgili Galeriler