Siirt'te binlerce kişi "Gazze'ye Işık Ol"mak için yürüdü

Siirt'te siyonist işgal rejiminin Filistin'e yönelik saldırıları, binlerce kişinin katıldığı yürüyüşle protesto edildi. Meşaleler eşliğinde yürüyen Siirtliler, siyonizme lanet okudu.

Ekleme: 02.03.2024 20:40:04 / Güncelleme: 02.03.2024 20:40:04 / Güncel / Siirt Haberleri
Destek için 

Peygamber Sevdalıları öncülüğünde "Gazze'ye Işık Ol" yürüyüşü düzenlendi.

Binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen yürüyüşte,, hep bir ağızdan Gazze'ye destek işgalci rejime lanet mesajları verildi.

15 Temmuz Demokrasi parkı önünde başlayan yürüyüş, Güres Caddesi güzergahından Sancaklar Ortaokuluna kadar devam etti. Filistin bayraklarıyla yürüyüşe katılanlar, "Filistin'e özgürlük", "Katil israil", "Kahrolsun israil", "Siirt uyuma, Filistin'e sahip çık" sloganları attı.

Sancaklar Ortaokulu önünde sona eren yürüyüşün ardından basın açıklaması okundu.

Basın açıklamasını okuyan Siirt Peygamber Sevdalıları Derneği Başkanı Orhan Ay," Yüreği Gazze için yanıp tutuşan, acılarını yüreğinde hisseden aziz Siirtli kardeşlerim, değerli basın mensupları, kıymetli katılımcılar; sizleri gazaba uğratılmış ve lanetlenmiş Siyonistleri kahhar ve züntikam sıfatlarıyla helak edecek olan Yüce Allah’ın selamıyla selamlıyorum." dedi.

"Yüreğinde iman olan hiç kimse bu katliama duyarsız kalamaz"

Yüreğinde iman olan ve insanlık duygularından en ufak bir parça taşıyan hiç kimsenin bu katliama duyarsız kalamayacağına dikkat çeken Ay, "76 yıldır zülüm altında inleyen, canlarını ve mallarını ilk kıblemiz Mescid-i Aksa için siper etmekten çekinmeyen, çektiği onca sıkıntılarla ümmetin izzet ve şerefini tek başlarına kurtarmaya çalışan Filistinli kardeşlerimiz; israil ve destekçisi Amerikan tarafından büyük bir soykırımla karşı karşıya bırakılmıştır. Katil israil ve onların işbirlikçileri Siyonistler, Müslümanların dağınıklığı ve başıboşluğundan istifade ederek ilk kıblemiz Mescid-i Abksa’nın kutsiyetini pervasızca çiğnemekte, Mescidi Aksa için mücadele eden Gazzeli kardeşlerimizin üzerine bombalar yağdırmakta, açlık ve susuzluğa maruz bırakmaktadır. Ümmetin izzetini kurtarmaya çalışan HAMAS ve İzzetin el-Kassam Tugaylarının 7 Ekim’de 76 yıllık işgal ve katliama karşı en büyük tepki olan Aksa Tufanı operasyonundan bu yana israil saldırılarıyla otuz bini aşkın Gazzeli Müslüman kardeşimiz şehit edilmiştir." dedi.

"Katil israil ordusu, yenilmişliğinin ve rezilliğinin hıncını sivil halktan çıkarmakta"

Yahudilerin İslam âleminin suskunluğu ve acizliğinden cesaret alarak düşmanlıklarını arttırdıklarını ve her geçen gün daha büyük katliamlara imza attıklarını ifade eden Ay, "Allah’ın kalplerine imanı yazdığı ve onları kendi katından bir ruhla desteklediği HAMAS’a karşı meskûn mahal cephesinde bozguna uğrayan katil israil ordusu, yenilmişliğinin ve rezilliğinin hıncını sivil halktan çıkarmakta; yaşlı, kadın, çoluk çocuk demeden havadan bombalamak suretiyle pervasızca büyük katliamlar yapmaktadır. Daha iki gün önce açlık ve susuzluktan kırılan Gazze halkı yardım için bekledikleri sırada üzerlerine tankla ateş edilerek 112 Müslüman şehit edildi, 700’den fazlası yaralı bırakıldı. İsrail’in yaptığı bu insanlık dışı barbarca saldırı karşısında ise İslam dünyası kınamaktan öte bir tepki gösteremedi. Kuran-ı Kerim’in deyimiyle Müslümanlara en şiddetli düşman olan Siyonist Yüce Allah’ın "Size ne oluyor ki ey Rabbimiz; bize katından bir yardım eden gönder diyen erkekler, kadınlar ve çocuklar uğruna savaşmıyorsunuz’’ fermanınca ve sevgili peygamberimizin ‘"Müslümanın derdiyle dertlenmeyen bizden değildir." Hadisi uyarınca hiçbir Müslüman Gazze’de yaşanan katliama duyarsız kalamaz. O halde hem İslam âlemine hem de duyarlı halkımıza buradan çağrıda bulunuyoruz. Yarın ruz-i mahşerde Filistinli kardeşlerimizin bizden davacı olmamaları için maddi, manevi olarak elimizden ne geliyorsa onlara yardımcı olalım." çağrısında bulundu

"Çocuklarımıza Filistin ve Mescid-i Aksa’ya sahip çıkma bilinci aşılayalım"

Filistin davasının ve Gazze’de yaşanan katliamın unutulmaması için duyarlılık göstererek yapılan etkinliklere iştirak edilmesi çağrısında bulunan Ay, "israil, katliamlarını ve Filistinli Müslüman kardeşlerimizin uğradığı soykırımı sosyal medya hesaplarımızdan herkese duyurmaya çalışalım. Çocuklarımıza Filistin ve Mescid-i Aksa’ya sahip çıkma bilinci aşılayalım. İsrail ve Amerika mallarını boykot ederek ne pahasına olursa olsun asla almayalım. Boykotun yaygınlaşması için çevremizi bilinçlendirelim. Ramazan-ı Şerif’te daha çok kabul olur ümidiyle Gazze’nin kurtuluşu ve Hamas’ın zaferi için dua edelim. Sadece dua etmekle yetinmeyerek sadaka ve yardımlarımızı Gazze’ye ulaştıracak Sivil Toplum Kuruluşlarına verelim. Unutmayalım ki Gazze düşerse Siyonistler bununla kalmayarak ülkemizin bir kısım topraklarının da içerisinde olduğu Arz-ı Mevud emellerini gerçekleştirmek için diğer İslam beldelerini de işgal etmeye çalışacaklardır. Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak düzenlemiş olduğumuz Gazze için meşaleli yürüyüş ve basın açıklamasına iştirak ettiğiniz için yüce Allah sizleri Gazze şehitleri ile haşereylesin." duasında bulundu

"Gazze'ye Işık Ol"mak için binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen etkinlik, yürüyüş ve basın açıklamasının ardından yapılan dua ile son buldu. (İLKHA)

İlgili Galeriler