Doktorlar Gazze için 16ıncı kez "Sessiz Yürüyüş" gerçekleştirdi

Doktorlar, siyonist işgal rejiminin Gazze'de gerçekleştirdiği soykırımı protesto etmek için bir araya geldi ve zulmün son bulması çağrısıyla 16'ncı kez "Sessiz Yürüyüş" eylemini gerçekleştirdi.

Ekleme: 02.03.2024 18:20:04 / Güncelleme: 02.03.2024 18:29:43 / Güncel / Siirt Haberleri
Destek için 

Kurtalan Devlet Hastanesi önünde bir araya gelen doktorlar, sessizce yürüyerek 15 Temmuz Parkı'nda basın açıklaması yaptılar.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Dr. Muhammed Bakır Varol, Gazze'ye yönelik katliamların 148 gündür devam ettiğini ve dünya zalimlerinin mazlumlara karşı saldırılarını sürdürdüğünü ifade etti.

Varol, siyonist rejimin, emperyalist ABD'nin ve batının Filistin meselesini unutturmak için çaba sarf ettiğini ancak bu mücadelenin sadece Müslümanların değil tüm insanlığın sorunu haline geldiğini belirtti.

"Filistin meselesi kadar büyük bir mesele yoktur"

Siyonist rejim, emperyalist ABD ve batının en temel politikasının Filistin meselesini küçümsemek ve onu unutturmak olduğuna dikkat çeken Varol, "En acil vazife, siyonizmin uşakları tarafından İslam ülkelerinde işlenen siyasi, kültürel ve dini bu ihanetle mücadele etmektir. Ve gerçek şu ki Filistin meselesi kadar büyük bir mesele yoktur. Gazze'de yapılan alçakça zülümlerden sonra Filistin meselesi sadece Müslümanların değil, tüm insanlığın en önemli sorunu haline gelmiştir. Her ne kadar ABD ve diğer hegemonlar ve bölgesel kuklaları bu meseleyi unutturmak için tüm paralarını ve güçlerini kullansalar da Müslüman ulusların artan gayreti, özgüveni ve zekası bu mesele unutulmasına izin verilmeyecektir. İnsanlar açlıktan ölüyor. Küvezde yeni doğan bebekler açlıktan ve imkansızlıktan ölüme terk ediliyor. Siviller, çocuklar, özellikle hamile kadınlar hedef alınarak öldürülüyor. İnsani ve tıbbi yardım engelleniyor. Dünya tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir zulüm apaçık ve pervasızca işleniyor. Ve bu büyük zulmü, ABD, İngiltere ve batı tüm gücüyle ve fiili olarak destek veriyor. Bir ülkenin gasp edilmesi , halkın evlerinden ve ecdatlarının topraklarından korkunç bir şekilde , katliamlarla, nesilleri yok edilerek, açlığa ve sefalete mahkum edilerek çıkarılması ve bu tarihi zulmün 70 yıldan fazla devam etmesi gerçekten de insanın şeytani sıfatında bir rekordur." ifadelerini kullandı.

"Siyonizm ve yandaşları iblisin ceset giymiş halidir"

Siyonizm ve yandaşlarının iblisin ceset giymiş hali olduğunu ifade eden Dr. Varol, "Kuruluşunu ilan eden israil devletini ilk olarak ABD tanıdı. İslam ülkeleri içerisinde israili ilk tanıyan ülke, kuruluşundan 10 ay sonra Türkiye olmuştur. Resmi olarak 17 yıl öncesine kadar ülkemizin toprağı ve hakimiyetinde olan ve cebren ve hilelerle işgal edilen Filistin'den bu şekilde vaz geçilmesi de herhalde dünya tarihinde benzersiz bir durumdur. Aklın almadığı bu barbar katliamları yapan israil in ortakları ve hamileri, koruyucu ve destekçileri; ABD ve İngiltere başta olmak üzere batı ülkeleri ve bu emperyalist ülkelerin İslam ve Arap ülkelerinin başına bela ettiği hain, ikiyüzlü ve kukla yöneticilerdir. ABD ve Avrupa hiçbir zaman uygar ve medeni olmamıştır. Bunlar hunhar, barbar   sömürgeci vahşi katillerdir. ABD soykırım ve katliam üzerine inşa edilmiş bir devlettir. Avrupa'dan giden vahşi eşkıyalar sürüsü Amerika yerli halkını katletmişler soykırım yapmışlardır. Milyonlarca Kızılderili ve Eskimo halklarını öldürmüşler, aç bırakmışlar. Salgın hastalık bulaştırarak toplu ölümlere sebep olmuşlar ve toplu infazlarda bulunmuşlardır. Doğaya ve hayvanlara bile acımamışlar, ormanları, tarlaları ateşe vermişler, yerli halkın et kaynağı olan bizonları öldürmüşlerdir.   ABD tehcir ederek zorla göç ettirmişler, onlara çiçek hastalığını bulaştırmışlar ve bu çiçek hastalığından dolayı milyonlarca Kızılderili ölmüştür. Tarih kayıtlarında hepsi mevcuttur. Kızılderililerin soyunu kurutmak için onları zorla kısırlaştırmışlardır." hatırlatmasında bulundu.

"Amerika, İngiltere, israil suç ortakları ve birbirlerini besleyen, destekleyen zalimlerdir"

ABD'nin, dünyanın mahrum ve mazlum halklarının bir numaralı düşmanı olduğunu ifade eden Dr. Varol, "İnsanlık için sayısız felaketin müsebbibidir. Ajanları sayesinde Müslüman ülkelerde halkları kendi hakimiyetine almıştır. Amerika, İngiltere ve israil suç ortakları ve birbirlerini besleyen ve destekleyen zalimlerdir. Amerika İngiltere'den kötüdür. İngiltere Amerika'dan kötüdür. "Kahrolsun Amerika" sloganı bizzat Amerika halkını kurtaracaktır. Çünkü Amerika halkı özgür değildir. siyonizmin pençesindedir. Kahrolsun Amerika. Kahrolsun büyük şeytan. Kahrolsun İngiltere. Kahrolsun İsrail. Buradan suça ortak olmamak için kendini yakan Amerikalı askeri selamlıyorum. Masum Amerika halkını da hariç tutuyorum. Filistin meselesi Allah yolunda bir cihadtır. Bakara Süresi 190. Ayet: "Haram aylar çıktığı zaman artık o müşrikleri nerede bulursanız öldürün. Onları yakalayın. Onları hapsedin. Onların bütün geçit yerlerini tutun." Ayete uygun davranarak İsrail'in geçit yerlerini tutan Yemenlilere selam olsun. Allah onlara yardım etsin." duasında bulundu.

"Herkes bu kutsal cihad için Filistin halkına yardım etmelidir"

Filistin meselesinin, insani ve vicdani bir mesele olduğuna dikkat çeken Dr. Varol, "Tüm insanlığın sorunudur. Adalet divanında israilin mahkum eden Güney Afrika'ya selam olsun. israil ile tüm ilişkileri sonlandıran Brezilya'ya selam olsun. Filistin meselesi Arap meselesi değildir. Tüm Müslümanların ve tüm insanlığın ortak meselesidir. Bu mücadelenin amacı denizden nehre kadar tüm Filistin topraklarının kurtarılması ve özgür Filistin devletinin kurulmasıdır. Kudüs bir bütündür, bölünemez. Başkenti Doğu Kudüs olan ve ordusuz kukla bir devlet asla kabul edilemez. Müslüman toplum kendi iç gücüne güvenerek, güçlü kollarını sıvamalı ve Allah'a güvenerek engelleri aşmalıdır. İslam topraklarındaki tüm kargaşa ve fitnenin ana sebebi Siyonist rejime şans vermek için yapılan hile ve tuzaklardır. Kudüs ortak paydamızdır. En önemli vahdet noktamızdır. siyonist rejim başta Türkiye olmak üzere tüm bölge ülkeleri için ölümcül bir tehdittir. Siyonist rejim yok edilmesi gereken bir virüstür. Herkes bu kutsal Cihad için Filistin halkına yardım etmelidir. İleri gelen İslam alimleri; İsrail ile ilişki ve ticaretin haram olduğunu ilan etmeliler. Alimlerin bu konuda susma hakkı kalmamış, mazeretleri tükenmiştir." ifadelerine yer verdi.

Etkinlik, Mehmet Emin Altunç, hocanın okuduğu duanın ardından son buldu. (İLKHA)

İlgili Galeriler