Azayize: "Gazze'de insanlar artık ölmeyi yaralanmaya tercih ediyor"

İşgal bombardımanı altındaki Gazze Şeridi'nde 107 gün boyunca görev yapan Filistinli gazeteci Mutez el-Azayize, Gazze'de durumun çok kötü olduğunu, insanların hastanelerde tedavi imkanı olmadığı için ölümü yaralanmaya tercih ettiğini söyledi.

Ekleme: 01.03.2024 13:39:49 / Güncelleme: 01.03.2024 13:39:49 / Dünya
Destek için 

İşgalcilerin 7 Ekim 2023'te başlattığı ağır bombardımandan 107 gün sonra Gazze Şeridi'nden ayrılan Azayize, siyonist ordusunun Gazze'de yol açtığı tahribata ilişkin AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Filistinli 2,3 milyon insanın yaşadığı Gazze Şeridi'nde çöken sağlık hizmeti ve yaralıların durumuna dikkati çeken Azayize, "Gazze'de insanlar artık ölmeyi yaralanmaya tercih ediyor. Çünkü hastaneye gidince tedavi alabilecekleri hiçbir imkan yok." diye konuştu.

Hastanelerde yaralının yatışı için yatak dahi bulunmadığını dile getiren Azayize, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hastaneye giden yaralılar yatak ve acil müdahale imkanı bulamadığı için yerlerde sürünüyor. Sağlık çalışanları bitik haldeler, ellerindeki imkanlar da tükenmiş durumda. Bu savaş herkesi etkiledi. Doktorlar bir yandan insanları tedavi etmeye çalışırken, bir yandan hastaneye gelen yararılar arasında kendi aile fertlerinin olduğuna şahit oluyor ve kendi ailesine bile yardımcı olamıyor."

Azayize, Gazze Şeridi'nde halihazırda insanlara verilen sağlık hizmetlerinin bireysel çabalardan ibaret olduğunu, çoğu tıp fakültelerinden mezun ve işsiz olan gençlerden oluşan Filistinli doktor ve hemşirelerin siyonist saldırılarında yaralanan insanlara kendi imkanlarıyla müdahale etmeye çalıştıklarını ifade etti.

"Gazze'de detaylarını dile getirmeye bile zorlandığım manzaralara şahit oldum"

Uzun yıllar boyunca abluka altında tutulan Gazze Şeridi'nde 7 Ekim 2023'te saldırıların başladığı andan itibaren yaşananları anbean takip ettiğini belirten Azayize, "Saldırıların ilk dakikasından Gazze Şeridi'nden çıktığım saate kadar yaşananların her aşamanın takipçisi oldum. Savaş ve bombardıman, Şifa Hastanesine yaralıların ulaşmasıyla başladı ve insanların güneydeki Refah kentine tehcir edilmesine kadar devam etti." diye konuştu.