Adanalı berber 1 günlük gelirini Filistin'e bağışladı

Adana'da berber dükkanı işleten esnaf Murat Çakmak, bir günlük gelirini Filistin halkına ulaştırmaları üzere Umut Kervanı'na bağışladı.

Ekleme: 29.02.2024 18:09:22 / Güncelleme: 29.02.2024 18:24:37 / Güncel / Adana Haberleri
Destek için 

Adana'da berber dükkanı sahibi Murat Çakmak, yaptığı bağış ile herkese örnek olabilecek bir davranış sergiledi.

Siyonist işgal rejiminin Gazze'deki katliam ve ambargosuna duyarsız kalmayan Çakmak, oradaki zulme dikkat çekmek ve diğer esnaflara da örnek olması için böyle bir bağış yaptığını söyledi.

Çakmak, bir günlük gelirini Gazze'deki Müslümanlara ulaştırmak üzere Umut Kervanı Adana Dernek Başkan yardımcısı Cevdet Dizlek'e teslim etti.

130 gündür Filistin'de yaşananlara şahitlik ettiklerini ifade eden Murat Çakmak, Gazze'de çocuklar ve kadınlar ile savaşıldığına vurgu yaptı.

"Açlıktan çocukların öldüğü bir zamanda az bile yapıyoruz"

Murat Çakmak

Bağışlarının ufak da olsa diğer esnaflara örnek olmasına ve bir günlük kazancını Gazize'ye yollamaya karar verdiğini kaydeden Çakmak, "Üç aylardayız, Allah nasip ederse Ramazan'a doğru gidiyoruz. Bizim burada çok şükür Ramazan'da ve diğer zamanlarda evlerde çeşit çeşit yemeğimiz pişiyor. Hem verdiğimiz sadakalar daha fazla katlanıyor, vicdani olarak biz bu kadar nimet bolluğu içerisinde iken, oradaki çocuklar hayvan yemi yemeye başladılar. Oradaki insanlar artık ekmek bulamıyor, bir damla su bulamıyor, açlıktan çocukların öldüğü bir zamanda az bile yapıyoruz. Daha doğrusu bir şey yapamıyoruz, yapmıyoruz." şeklinde konuştu.

"Filistin'e yardımlar devam etmelidir"

Umut Kervanı Adana Dernek Başkan yardımcısı Cevdet Dizlek

Murat Çakmak'ın örnek bir davranışta bulunduğunu vurgulayan Umut Kervanı Adana Dernek Başkan yardımcısı Cevdet Dizlek, "Günlük gelirini Gazzeli çocuklara bağışladı. Gazze'de çocuklar ölüyor, Filistin'de çocuklar açlıktan ne buluyorlarsa onu yiyorlar. Bu şekilde bir açlık ve sefalet çekiyorlar. Müslüman ülkeler de bolluk ve bereket içerisinde yüzerken, devlet bazında artık hiç kimsede bir çıt yok. Tabi halk bazında yine yardım edenler var, bunu biliyoruz. Eğer biz o kardeşlerimize yardım etmezsek, yardım elimizi uzatmasak Rabbim bizi de aynı imtihandan geçirir. Hiç belli olmaz yarın bir gün onların başına gelenler, bizim de başımıza gelebilir. O yüzden Filistin'e yardımlar devam etmelidir. Bugünlerde biraz daha azaldı, her geçen gün zaman uzadıkça duyarlılık azalıyor. Tam bu noktada Murat kardeşimiz gerçekten büyük bir örneklik teşkil edip büyük bir çığır açıyor. Rabbim yardımcıları olsun, bunun devamını diliyoruz. İnşallah biz elimizden gelen gayreti gösterelim, Filistin'i unutmayalım, Filistinli çocukları unutmayalım. İşgalci israil orantısız bir güç kullanıyor, oradaki mazlum insanların başına bomba yağdırıyor. Sivil, çocuk, kadın; hastane, uluslararası teşkilatlar hiç kimseyi dinlemeden herkesi öldürüyor. Ama bunlar unutuyor ki onlar sıkıştırılmış olabilir fakat onların da Rabbi vardır. Onların bir hesabı varsa,bir ambargosu varsa Allah'ın da bir hesabı vardır. Allah oradaki Müslümanlara yardım etsin. Biz Filistinli kardeşlerimize yardım ulaştırmakta zorluk çekiyoruz,  Gazze'ye malzeme sokmak bize biraz pahalıya mal oluyor fakat elhamdülillah orada günlük düzenli yemeğimiz pişiyor. Yeterli mi? Hayır, yeterli değil. Biz 9 bin kişiye yemek verebiliyoruz fakat orada 2 milyon insan var. Biz diyoruz ki oraya girmekte hiçbir sıkıntımız yok, orada kardeşlerimiz günlük pişirdikleri yemeklerin videosunu tarih ve gün belirterek bize atıyorlar. Orada günlük yemek pişirebiliyoruz yeterki halkımız bize yardım etsin." ifadelerini kullandı. (İLKHA)