İşgalci siyonistlerden, Gazze'de yardım bekleyenlere yönelik büyük katliam: 150 şehit 1000 yaralı

Siyonist işgalcilerin, Gazze şehrinin batısında yardım bekleyenlere yönelik vahşi saldırısında en az 150 kişinin şehit olduğu 1000 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Ekleme: 29.02.2024 15:50:05 / Güncelleme: 29.02.2024 16:20:15 / Dünya
Destek için 

Siyonist canavarlar, Gazze'de yine korkunç bir katliam gerçekleştirdi.

Yardım almak için gelenlere saldırıda en az 150 kişi şehit oldu 1000 kişi yaralandı

Filistin Enformasyon Merkezi'ne göre bugün sabahın erken saatlerinde Gazze şehrinin batısında işgal kuvvetleri, insani yardım getiren tırlardan yardım almak için toplanan Filistinli kalabalığa, tanklardan atılan roketlerle ve keskin nişancıların mermileriyle saldırı düzenledi.

Ortalığın kan gölüne çevrildiği saldırıda ilk belirlemelere göre en az 150 kişi şehit oldu, 1000 kişi yaralandı.

İşgalci siyonistlerin, özellikle kalabalığın yardım tırlarına yanaştığı sırada yoğun bir şekilde saldırı düzenlediği vurgulandı.

Olaydan sağ kurtulabilenler, işgal güçlerinin yardım için gelenlerin yardım tırlarına yanaştığı ve yardım için verilen un çuvallarını sırtlarına aldıkları sırada saldırı düzenlediklerini, un çuvallarını yüklenip gidenlere işgalcilerin keskin nişancıları tarafından doğrudan ateş edildiğini dile getirdiler. 

Şehit edilenlerin bazılarının cenazeleri ve yaralananların bir kısmı Gazze'deki Şifa Hastanesi'ne götürüldü. Hastanenin acil yardım kısmının tamamen dolduğu ve yaralı sayısının çok fazla olması sebebiyle hastane ekiplerinin müdahaleye yetişemedikleri vurgulandı.

Öte yandan katliama tepki gösteren Gazze'deki hükümet Medya Ofisi bu vahşi katliamın sorumlusunun tamamen siyonist işgal rejimi olduğunu ve bu katliamın sivillere yönelik olarak kasıtlı bir şekilde gerçekleştirildiğini dile getirdi. 

Açıklamada, işgal güçlerinin yardım almak için toplanan insanları kasten hedef alarak ve planlı bir şekilde öldürmesinin onların böyle bir katliama önceden hazırlıklı olduklarını, olayın rastgele cereyan etmediğini gösterdiğine dikkat çekildi.

Açıklamada işgal rejiminin bütün bu katliamları yapabilmesinde ABD yönetimi ve onun başkanı Biden'ın ve uluslararası kamuoyunun da payı olduğu ifade edildi.  (İLKHA)