Murat Kurum'dan 'ekmek fiyatı' vaadi

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum İstanbul'daki ekmek fiyatlarıyla ilgili vaadini açıkladı.

Ekleme: 29.02.2024 14:43:30 / Güncelleme: 29.02.2024 14:43:30 / Güncel
Destek için 

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum Bağcılar’da "Fırıncılık Sektörü Güç Birliği Toplantısı’na katıldı.

Fırıncı esnafıyla ilgili çalışmalara değinen Kurum, "Bizim fırınlarımız; her gün milyonlarca insanımızın yararlandığı dükkânlardır. Biz fırınlarımızda; yetersiz denetim ve kontrollerle hiçbir yere varamayız. Şu anki durum İstanbul'u gözardı edenlerin esnafın vatandaşın sorunlarını görmeyenlerin yönettiği bir İBB yönetimiyle karşı karşıyayız.İstanbul’un mührünü aldığımızda; ekmeğimizin her zaman aynı yüksek kalitede çıkaracağımız, ekmek fiyatında da standardı getireceğimiz bir anlayışı sizlerle birlikte yakalayacağız. İstanbulumuzun bazı bölgelerinde başına buyruk şekilde çalışan fırınları tek tek biliyorum. Fırıncılar odamızın denetimi dışında, ruhsatsız bir şekilde faaliyet gösteren bu işletmelerden hepiniz şikayetçisiniz. Daha fazla mağdur olmanıza İBB olarak asla izin vermeyeceğiz. 1 Nisan’dan itibaren; İstanbul’da tek bir denetimsiz, sağlıksız, ruhsatsız fırın işletmesi kalmayacak. İşletme kayıt belgesi olmayan dükkânların, bu belgeyi almaları noktasında da teşvik edici girişimlerimizi süratle yapacağız. Fırıncılık sektöründeki rekabetin adil bir zeminde sürdürülmesi için kararlı adımlarla ilerleyeceğiz. Fırıncılık sektöründe yaşanan insan gücü sıkıntısının da farkındayız. Bu anlamda da; İstanbul ekmeği bir marka olacak. Bu markayı yapabilmek için de meslek eğitimleri, mesleki rehberlik hizmetlerimizi artıracağız. Bu problemi de beraber çözeceğiz. Buradan iki müjdemi de vermek istiyorum. Birincisi; merhum Kadir Topbaş ağabeyimiz döneminde açılan Davutpaşa’daki fırıncılık okulumuzun kapasitesini güçlendireceğiz. Burda ustalarımıza sertifika vermek suretiyle onların fırınlarımıza eleman olarak, usta olarak, iş yeri sahibi olarak yetişmelerine imkan sağlayacağız. Yine fırıncılık sektöründe çalışan işçilerimizin şikâyetlerini biliyoruz. Yeterince dinlenemiyorlar, yavrularına ailelerine vakit ayıramıyorlar. Buna dair de planımız hazır. Pazar tatili uygulamasını aşamalı olarak, siz değerli kardeşlerimizle birlikte uygulamaya geçeceğiz. Yine sektörümüzün dengesiz fiyatlardan etkilenmemeleri için de fiyat tarifelerinin zamanında yapılması için dijital uygulama getireceğiz. Fırıncımızın hakkını, hukukunu koruyacağız, baş tacı edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Etiketler: