Bakan Işıkhan: İstihdam ve iş gücünde en iyi verileri elde ettiğimiz sürecin içindeyiz

Bursa'da konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Önümüzdeki ay açıklanacak verilerde inşallah çok güzel neticeleri hep birlikte göreceğiz. İstihdam ve iş gücünde en iyi verileri elde ettiğimiz, tarihi zirveleri yakaladığımız bir sürecin içindeyiz." dedi.

Ekleme: 28.02.2024 14:20:06 / Güncelleme: 28.02.2024 14:22:35 / Güncel / Bursa Haberleri
Destek için 

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Bursa'ya gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan,  sivil toplum kuruluşlar ile bir araya geldi. Bir konuşma yapan Bakan Işıkhan, son 22 yılın en düşük işsizlik oranını öngördüklerini belirtti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın katılımıyla düzenlenen 'Türkiye Yüzyılı'nda Çalışma Hayatı Buluşmaları' programında, şehirde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ile Merinos AKKM'de bir araya geldi.

Çalışma bakanlığı olarak Türkiye'nin dört bir tarafında sivil toplum kuruluşları, esnaf ve iş insanlarıyla sürekli bir araya geldiklerini söyleyen Bakan Işıkhan, 'Gerçekleştirdiğimiz buluşmalarda toplumsal ve çalışma hayatında olan konularda önemli fikir alışverişlerinde bulunuyoruz. Bu toplantılarda ülkemiz milletimiz ve çalışma hayatımızın tüm paydaşlarıyla için daha iyi ve daha fazla ne yapabiliriz. Vatandaşlarımızın refahını nasıl artırabiliriz' sorularının cevabını aradıklarını belirtti.

"Önümüzdeki ay açıklanacak verilerle çok güzel neticeleri hep birlikte göreceğiz"

Esnaf, çiftçi, memur, her ölçekte üretime, istihdama ve kalkınma sürecine benim de bir katkım olsun diyen herkese samimiyet ve gayretle destek olduklarını söyleyen Bakan Işıkhan, " Attığımız adımların neticelerini gün ve gün çalışma hayatında istatistiklerde görüyoruz. Biliyorsunuz istihdam ve iş gücü verilerimiz ülkemizin ekonomik bakımdan sağlamlığını yansıtan önemli göstergelerdir. Önümüzdeki ay açıklanacak verilerle çok güzel neticeleri hep birlikte göreceğiz. İstihdamda bir iş gücünde en iyi verileri elde ettiğimiz tarihi zirveleri yakaladığımız bir sürecin içindeyiz." dedi.

"Son 22 yılın en düşük işsizlik oranına ulaşacağımızı da öngörüyoruz"

2023 yılı istihdam ve iş gücü belediyenin mart ayında açıklanacağını söyleyen Bakan Işıkhan, "Öncü göstergeler mart ayında hem genelde hem kadınlarda hem de gençlerde 2022 yılından bu yana en yüksek iş gücüne katılım oranları ve istihdam oranlarını ortaya çıkacağına işaret etmektedir. Son 22 yılın en düşük işsizlik oranına ulaşacağımızı da öngörüyoruz. Uyguladığımız politikaların ve reformların etkisi de inşallah  yakın zamanda alacağız. Çalışma hayatına katılımı ve istihdamın artması iş imkânlarının genişlemesi ve ülkemizin istikrarlı büyümesinin bir yansımasıdır. Bundan sonra da aynı şekilde çalışma hayatın daha fazla fırsat ve katılım için gayretlerimizi sürdüreceğiz. Her kesimden vatandaşlarımızın iş gücüne katılımına destek olacak politikaları hayata geçirmeye devam edeceğiz. İlkeli, tarafsız ve adil bir anlayışla yürüttüğümüz başarılı çalışmalar şehir ve bölge insanımız için kazanç kapısı olduğu gibi ülke ekonomimize de çok değerli katkılar sunmaktadır. Sizlerin şehrimiz için ne kadar ne kadar önemli işlere imza attığınızı, Bursa'mızın tüm unsurları, paydaşları tarafından bilinmektedir. Şehirlerimizin kaynaklarını güçlü ve verimli bir şekilde kullanarak geçirmek zorundayız." diye belirtti.

"Mağdur olan çiftçilere sigortalıklarının devamını sağlayacağız"

Yakın zamanda Bursalı çiftçilerinin Ziraat Odası kayıtlarıyla ilgili bir sorun olduğu ve çiftçilerin mağduriyet yaşadıkları taraflarına iletildiğini belirten Bakan Işıkhan, "Ziraat Odası başkanlarının ise yönetimi de buradalar özellikle Yenişehir Ziraat Odası'na bağlı yaklaşık 5 bin çiftçimizin 2015 sonrası sigortalı gizliliklerinin iptal edildiğini ve bazı çiftçilerimiz emeklilik koşullarını kaybettiklerini öğrendik. Meseleyi öğrenir öğrenmez çözüm için derhal Sosyal Güvenlik Kurumu'na konu hakkında çalışma yapmaları talimatı verildi. Buradan da Bursalı çiftçi kardeşlerime müjde vermek istiyorum, konunun çiftçilerimizin mağduriyetine sebebiyet vermemesi için 2015 tarihine kadar tarım BAĞ-KUR kapsamında hizmeti olanların sigortalıklarının bu tarihten sonra devam etmesi süresinde Tarım ve Orman il, ilçe müdürlüğü kayıtları da esas alınacaktır. Ziraat odası kaybı iptal edilen çiftçilerimizin kayıtlarını Tarım ve Orman Müdürlüklerine getirmeleri halinde sigortalıklarının devamını sağlayacağız. Bu yola inşallah çiftçiliğimizin mağduriyetlerini de çözmüş olacağız. Hayırlı olsun." diye konuştu. (İLKHA)