Peygamber Sevdalılarından "Salavat Seferberliği" açıklaması

Peygamber Sevdalıları Vakfı Genel Başkanı Molla Beşir Şimşek, yaptığı açıklamada, her yıl olduğu gibi bu yıl da "Her Güne Binler Salâvat" sloganıyla salavat seferberliğini başlattıklarını belirterek, tüm herkesi bu seferberliğe katılmaya davet etti.

Ekleme: 28.02.2024 11:20:03 / Güncelleme: 28.02.2024 11:24:58 / Güncel / Batman Haberleri
Destek için 

Mart ve nisan aylarında salavat-ı şeriflere ağırlık vermekle beraber salavat seferberliğinin dillerinin döndüğü kadar tüm hayatları boyunca devam edeceğini ifade eden Şimşek, tüm herkesi salavat çekmeye davet ettiklerini kaydetti.

Açıklamasına, "Şüphesiz Allah ve melekleri, Peygamber'e salat (salavat) ederler. Ey iman edenler! Siz de ona salavat getirin ve tam bir teslimiyetle selam verin." Ahzab-56 ayeti kerimeyle başlayan Şimşek, "Allah'a ve Resulüne yakın olmak, Allah ve Resulünün razı olduğu ve sevdiği bir kul olmak; bizler için yer ve gök arası mal mülke sahip olmaktan daha çok kıymetlidir." dedi.

"Hazreti Peygamberi gerçek manada sevmek ancak O'nun örnek yaşantısını kendimize rehber edinerek ispatlanabilir"

Allah'ı sevmenin Hazreti Peygambere uymaktan geçtiği gibi Hazreti Peygambere yakın olmanın da O'nu (sallallahu aleyhi vesellem) çokça anmaktan geçtiğini vurgulayan Şimşek, şöyle devam etti:

"Kıyamet günü bana insanların en yakını, bana en çok salâvat okuyandır.' hadis-i şerifi müminlere bir müjde niteliğindedir. Yüce Rabbimizin, 'Habibim' dediği ve âlemlere rahmet olarak gönderdiği, Hazreti Peygamberi gerçek manada sevmek ancak O'nun örnek yaşantısını kendimize rehber edinerek ispatlanabilir."

"Efendimizi sevmenin ölçütlerinden biri de O'na çokça salat ve selâm getirmektir"

İnsanların, muhabbetlerini ifade etme yöntemlerinden birinin de sevdiği kişinin ismini sık sık zikretmesi olduğunu belirten Şimşek, "Resul-i Ekrem Efendimizi sevmenin ölçütlerinden biri de O'na çokça salat ve selâm getirmektir. Zira seven kişi, sevdiğini dilinden ve gönlünden hiç düşürmez. Müminler; O'nu her fırsatta anmalı, her fırsatta 'Allahümme salli alâ Muhammed' veya 'Allahümme salli alâ Muhammed’in ve alâ âli Muhammed' yahut 'sallallahu aleyhi ve sellem' diyerek sevdasını naçiz kelimelere dökmelidir. Böylelikle en sevgiliyi anan diller ve kalpler, mutmain bir hal alır." ifadelerini kullandı.

"Tüm kardeşlerimizi salavat seferberliğine davet ediyoruz"

Bu kutlu yolda her yıl olduğu gibi bu yıl da "Her Güne Binler Salâvat" diyerek salavat seferberliğini başlattıklarını duyuran Şimşek, şunları söyledi:

"Mart ve nisan aylarında salavat-ı şeriflere ağırlık vermekle beraber salavat seferberliğimiz dilimiz döndüğü kadar, kalbimiz atana kadar tüm hayatımız boyunca devam edecektir. Okunacak salavatları www.peygambersevdalilari.com sitemizi ziyaret ederek ekleyebilirsiniz. Kalplerin huzura erişmesine vesile olması temennisiyle mart ve nisan aylarında tüm kardeşlerimizi salavat seferberliğine davet ediyoruz. (İLKHA)