HÜDA PAR'ın Siirt'teki seçim lokali miting havasında açıldı

Siirt merkez Bahçelievler Mahallesi Üniversite kampüsü karşında bulunan seçim lokali, halkın yoğun katılımıyla açıldı.

Ekleme: 25.02.2024 23:40:07 / Güncelleme: 25.02.2024 23:40:59 / Güncel / Siirt Haberleri
Destek için 

Açılış programına; HÜDA PAR Siirt Belediye Başkan adayı Abdurrahman Özcan, İl Başkanı Abdulhakim Tekin, ilçe ve belde belediye başkan adayları, kanaat önderleri ve kalabalık bir halk kitlesi katıldı.

Açılış töreninde vatandaşlar, "Siirt'in gururu Abdurrahman Özcan", "Siirt seninle gurur duyuyor" şeklinde sık sık sloganlar attı.

Kur'an'ı Kerim tilaveti ile başlayan açılışta, HÜDA PAR Siirt İl Başkanı Abdulhakim Tekin, selamlama konuşması yaptı.

Bölgede yıllardır siyasetin sürekli yeni sorunlara, sıkıntılara, kavgalara ve tartışmalara yol açtığını ifade eden Tekin, artık insanların farklı bir alternatife sahip olduğunu belirtti.

Halkın ihtiyaçlarına odaklanan ve çözüm üretmek için harekete geçen bir yaklaşımın kaçınılmaz olduğunu belirten Tekin, halkın gerçek ihtiyaçlarını göz ardı etmeyen, onların sesine kulak veren bir siyaset anlayışı sunduklarını söyledi.

"HÜDA PAR' a artan ilgi ve destek halkın değişim isteğini yansıtıyor"

Tekin, "Siyaset üzerinden sürekli yeni sorunlar üretildi ama artık bize dayatılanın dışında seçeneğimiz, alternatifimiz var. Bu da hür davamızın hür adaylarıdır. Memleketimiz için böyle bir hakikat ortaya koyuyoruz. Bunu zor bir iş olduğunu hepimiz iyi biliyoruz. Bu günlere gelmek o kadar kolay olmadı ama bugün Allah'a şükürler olsun ki her bir günümüz bir öncekinden daha iyidir. Sadece bu bir hafta içerisinde tanıştığımız, oturup konuştuklarımız, muhabbet ettiklerimiz insanları dikkate aldığımızda biz diyoruz ki aslında kazanmışız, biz kazanıyoruz ve biz kazanacağız. Sadece bugün değil, yıllardır insanların hanesine misafir oluyoruz, bu da başlı başına bir kazançtır. Belediyecilikte, kimin ne hakkı ve ona götürülmesi gereken ne hizmet varsa arkasında bir güç, bir bürokrat olmadan o hizmeti ona götürme anlayışını hakim kılacağız." ifadelerini kullandı.

"Siyasi çatışmaların ve rant arayışlarının olmadığı bir yönetim anlayışını benimsiyoruz"

Siirt halkının geleceği için alınacak kararlarda gençlerin fikirlerinden yararlanacaklarını ve istişareyle hareket edeceklerini belirten Siirt Belediye Başkan Adayı Abdurrahman Özcan, siyasi çatışmaların ve rant arayışlarının olmadığı bir yönetim anlayışını benimseyeceklerini vurguladı.

Belediyeyi kuruluş amacına uygun bir şekilde yönetme sözü veren Özcan, "HÜDA PAR'ın hizmet ve siyaset anlayışını, değerli bacılarımıza, kardeşlerimize ve geleceğimizin teminatı gençlerimize anlatmak istiyorum. Belediyeyi kuruluş amacına uygun bir şekilde yöneteceğimizi vurgulamak isterim. Siirt halkının geleceği için yapacağımız tüm işlerde, kardeşlerimin fikirlerinden yararlanacağım. İstişareyle kararlarımızı alacağız. Belediyeyi siyasi çatışmaların ve rant arayışlarının olmadığı bir alan haline getireceğiz. Girdiğimiz yol ve üzerimize aldığımız sorumluluk gerçekten zorlu, ancak bu yolu, hizmeti el birliğiyle, omuz omuza vererek, farklı düşünceleri bir araya getirip Siirt'i ihya etme yolunda kullanacağız. Kürd'ü, Arap'ı ve Türk'ü ile birlikte bu güzellikleri inşa edeceğiz." dedi. 

Siirt Belediye Başkan Adayı Özcan'ın konuşmasının ardından, ilçe ve belde belediye başkan adayları da tanıtıldı. Program, yapılan duanın ardından son buldu. (İLKHA)