HÜDA PAR Tillo Belediye Başkan adayı Orhan: Kendi cebimizi değil vatandaşın cebini dolduracağız

HÜDA PAR Tillo Belediye Başkan adayı Murat Orhan, Tillo İlçesinde esnaflarla bir araya gelerek işsizlik sorununu ele aldı ve çözüm önerilerini paylaştı.

Ekleme: 24.02.2024 18:30:10 / Güncelleme: 24.02.2024 18:32:55 / Güncel / Siirt Haberleri
Destek için 

 

HÜDA PAR Siirt Belediye Başkan adayı Abdurrahman Özcan ile birlikte esnaf ziyaretinde bulunan Tillo İlçe Belediye Başkan adayı Murat Orhan, işsizliğin ilçenin en büyük sorunu olduğunu belirterek bu konuda projelerinin olduğunu anlattı.

Uzun yıllar gazetecilik yaptığı için ilçenin sorunlarını yakından takip ettiğini ve yerel halkın yaşadığı sıkıntıları iyi bildiğini ifade eden Orhan, özellikle gençlerin işsizlik nedeniyle göç etmek zorunda kaldığını ve bu durumun nüfusun azalmasına yol açtığını belirterek gençlerin ailelerini, sevdiklerini geride bırakıp batı illerine iş bulmak için gitmek zorunda kaldıklarına dikkat çekti.

Günümüzde vatandaşların belediyeden sadece temizlik gibi temel hizmetler değil, istihdam olanakları da talep ettiğini vurgulayan Orhan, ilçede bulunan büyük barajın potansiyelinin yeterince değerlendirilemediğine vurgu yaparak barajda alabalık yetiştiriciliği gibi iş fırsatlarının olduğunu ancak henüz gerekli adımların atılmadığını ifade etti.

Son olarak, siyasette fark oluşturmayı hedeflediklerini ve önceliklerinin kendi çıkarları değil, halkın refahı olduğunu aktaran Orhan, bu süreçte ilçenin ekonomik ve sosyal kalkınması için çalışacaklarını belirtti.

"Önceliğim kendi çıkarlarım değil, halkın refahı"

Orhan, "Tillo'nun sorunlarını yakından takip ediyorum. Uzun süredir gazetecilik yapıyorum ve bu süreçte ilçenin birçok sorununa değindim. Yerel halkın yaşadığı sıkıntıları iyi biliyorum. Gençler, işsizlik nedeniyle göç etmek zorunda kalıyorlar. Nüfusun azalması da bunun bir göstergesi. Ailelerini, sevdiklerini geride bırakıp batı illerine iş bulmak için gitmek zorunda kalıyorlar. Bugün artık vatandaşlar, belediyeden sadece çöp toplama ve temizlik gibi hizmetler beklemiyor. İstihdam olanakları da talep ediyorlar. İlçemizde büyük bir baraj var ve bu potansiyel halka sunulabilmiş değil. Orada alabalık yetiştiriciliği gibi iş fırsatları olabilir. Ancak şu ana kadar gerekli adımlar atılmamış. Biz siyasette fark oluşturmayı hedefliyoruz ve önceliğimiz kendi cebimizi doldurmak değil halkın cebini doldurmayı hedefliyoruz." diye konuştu. (İLKHA)