Davutoğlu'ndan metropol şehirler uyarısı: Nüfusu Anadolu'ya yaymalıyız

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin tüm krizlerden çıkış için yeni bir yol ve alternatiflere acil ihtiyaç duyduğunu ifade etti. Davutoğlu, konuşmasında, "Türkiye'nin yeni bir yola, alternatife ve bütün krizlerden çıkış stratejisine ihtiyacı var" ifadelerini kullandı.

Ekleme: 24.02.2024 16:13:05 / Güncelleme: 24.02.2024 16:13:05 / Güncel
Destek için 

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin içerisinde bulunduğu krizlerden çıkış stratejilerine vurgu yaparak, ülkenin yeni bir yol ve alternatiflere ihtiyaç duyduğunu belirtti. Partisinin Belediye Başkan Aday Tanıtım Toplantısı'nda konuşan Davutoğlu, iktidarın ve muhalefetin elindeki belediyelerin iyi bir örnek sergilemediğini savunarak, belediyecilik anlayışında yeni bir dönemi başlatacaklarını vurguladı.

'YENİ BİR YOL HARİTASINA İHTİYAÇ VAR'
Davutoğlu, partisinin belediye başkan adaylarına başarı dileyerek, Türkiye'nin krizlerden kurtulması için yeni bir yol haritasına ihtiyaç olduğunu vurguladı. Davutoğlu, "Zor şartlarda, imkansızlıklar içerisinde 'bayrağı kaldıracak yiğitler arıyoruz' dediğimizde arkadaşlarımız öne çıktılar ve ait oldukları şehirler, ilçeler, beldelere hizmet etmek üzere harekete geçtiler" ifadeleriyle konuştu.

'ANADOLU'DAKİ SOSYOEKONOMİK YAPILANMA YENİDEN ELE ALINMALI'
Yerel yönetimler ile merkezi yönetim arasındaki yetki dağılımı sorunlarına da değinen Davutoğlu, bu konuda çözüm üreteceklerini ve çok kapsamlı bir yerel yönetimler reformuna ihtiyaç olduğunu belirtti. Ülkenin nüfusunun belirli başlı şehirlerde yoğunlaştığını dile getiren Davutoğlu, sosyoekonomik bir devrimle nüfusu Anadolu'ya yayma zorunluluğuna işaret ederek, Anadolu'daki ekonomik yapılanmanın yeniden ele alınması gerektiğini vurguladı.

Davutoğlu'nun konuşmasının ardından, Gelecek Partisi'nin büyükşehir, il, ilçe ve belde belediye başkan adaylarının tanıtımı gerçekleştirildi.