Peygamber Sevdalıları Vakfı'ndan Berat Kandili mesajı

Berat Kandili münasebetiyle tebrik mesajı paylaşan Peygamber Sevdalıları Vakfı, bu tür gecelerin tövbe ve istiğfar için fırsat vakitleri olduğunu belirterek yapılacak dua ve temennilerde Gazze'deki direnişe yer verilmesi hatırlatmasında bulundu.

Ekleme: 23.02.2024 10:35:06 / Güncelleme: 23.02.2024 10:41:08 / Güncel / Diyarbakır Haberleri
Destek için 

Peygamber Sevdalıları Vakfı, mübarek üç aylar içerisinde bulunan ve yarın idrak edilecek olan Mevlit Kandili dolayısıyla bir mesaj paylaştı.

Mevlit Kandili mesajını Peygamber Sevdalıları Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Yakup Kaya okudu.

Mesajına Peygamber Efendimize salat ve selam ile başlayan Kaya, Allah-u Teala'nın bazı gün ve gecelerini bazı zaman dilimlerinden üstün ve bereketli kıldığını belirterek değerli ve bereketli kıldığı bu gün ve gecelerden birinin de Şaban ayının on beşinci günü olan Berat Gecesi olduğunu söyledi.

Allah’ın affı ve bağışlaması ile Müslümanların günah yükünden kurtulacağı umularak bu geceye Berat Gecesi denildiğini sözlerine ekleyen Kaya, "Berat Gecesi’nin hem rahmet mevsimi üç ayların içinde olması hem de Şaban ayının on beşinci gecesine denk gelmesi, bu geceye ayrı bir mana katmıştır. Berat Gecesi; günahlardan kurtuluş, bağışlanma ve mağfiret mevsimin en güzel meyvelerinden, hayırlı ve bereketli işlerin takdir olduğu mübarek gecelerden; Kur'an-ı Kerim’in semaya indirildiği, kaderimizdekilerin takdir edildiği müstesna bir zaman dilimidir." dedi.

"Berat Gecesi; tövbe, ibadet ve zikir için önemli bir fırsattır"

Okuduğu mesajda bu gece ile ilgili Peygamber Efendimiz'in "Şüphesiz ki Allah-u Teâlâ Şaban ayının on beşinci gecesi (kullarına) bakar ve yarattıklarından hepsini mağfiret eder. Yalnız kendisine şirk koşanı ve düşmanlık eden, kin ve husumet besleyene mağfiret etmez!" Hadis-i şerifine yer veren Kaya, devamında şunları söyledi:

"Bu geceyle ilgili başka bir hadis-i şerifte Peygamber Efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem Berat Gecesi hakkında şöyle buyurur: 'Şaban ayının on beşinci gecesi olduğu zaman, gecesinde ibadete kalkın ve o gecenin gündüzünü oruç tutun. Çünkü o gece güneş batınca Allah Teâlâ dünyaya en yakın göğe inerek (o andan) fecir oluncaya kadar benden mağfiret dileyen yok mu, onu mağfiret edeyim. Benden rızık isteyen yok mu, onu rızıklandırayım. Müptela olan yok mu, ona kurtuluş vereyim. Şöyle olan yok mu? Böyle olan yok mu?' buyurur."

Kaya, "Rabbimiz; bu mübarek geceyi nefsimizin kötülüklerinden arınma ve temizlenme aracı kılmıştır. Muhakkak ki Müslümanlar olarak her zamankinden daha çok tövbeye, ibadete, ruhun gıdası olan zikre muhtacız. Kul olmanın gereği olarak ibadet etmeye, bedenimizin ihtiyacı kadar ruhumuzun ve kalbimizin ihtiyaçlarını da gidermek zorundayız. Rahmet mevsimi üç ayların içerisinde bulunan Berat Gecesi, bu görevleri yerine getirmek için önemli bir fırsattır." şeklinde konuştu.

"Bu mübarek gecede Gazzeli mücahitlerin zaferler elde etmesi için onlara dua etmeliyiz"

Bu mübarek gecenin fırsat bilinerek Gazze'nin zaferi için dua yapılması çağrısında bulunan Kaya, "Tarih; bize şunu göstermiştir ki gecelerini ihya eden, gece abid; gündüz ise mücahit olanlar her daim zaferler kazanmışlardır. Geceler; Rabbimizle bağlarımızı kurduğumuz ve gök kapılarına en yakın olduğumuz vakitlerdir. Bugün ve bu şartlarda Müslümanların her zamankinden daha çok birbirinin desteğine ihtiyacı vardır. Mazlum coğrafya, Filistin-Gazze başta olmak üzere İslam ümmetinin yetimleri filli ve kavli olarak bizden dua beklemektedir. Bu mübarek gecede Gazzeli mücahitlerin zaferler elde etmesi için en kalbi duygularımızla onlara dua etmeliyiz." ifadelerine yer verdi.

Kaya, "Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak Beraat Gecemizi tebrik ediyor, gecemizin hayırlara vesile olmasını diliyor, kardeşlerimizle birlikte nice bereketli ay ve gecelere ulaşmayı Rabbimizden niyaz ediyoruz." diye belirtti. (İLKHA)