Gazze'nin kuzeyindeki Filistinliler şiddetli açlığın pençesinde

Siyonist çetelerinin abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları aralıksız devam ederken bölgeye uyguladığı ambargo sebebiyle Filistinlilerin temel gıda malzemelerine ulaşması imkansıza yakın bir noktada. Gazze'nin tamamına yayılmış "gıda krizi"ine ek olarak kuzeyde yaşayan Filistinliler yiyecek hiçbir şey bulamadıkları için şiddetli açlıkla mücadele ediyor.

Ekleme: 22.02.2024 12:25:47 / Güncelleme: 22.02.2024 12:25:47 / Dünya
Destek için 

Gazze'nin kuzeyindeki Cibaliye'de kurulan çarşıda az miktarda meyve, etraftan toplanmış otlar ve çürümüş patatesleri satın alan Filistinliler bunları kullanarak yapacakları basit yemeklerle açlıklarını dindirmeye çalışıyor.

Cibaliye'deki çarşıda konuşan Ebu Kusay Ebu Nasır açlıklarını dindirebilecek herhangi bir yiyeceğin olmadığını söylerken "Buğday yedik, arpa yedik, şimdi belki yiyebiliriz diye darı almaya çıktım ama yok. Dünden beri birkaç hurma ile duruyorum ve açım. Çocuklarım aç ve yemek istiyorlar ancak çarşıda alabileceğim hiçbir şey yok, darı bile yok." dedi.

Ebu Nasır, "Kuzeye "insani aranın" ilk günü olan 24 Kasım günü yardım ulaştı. Başka da hiçbir zaman buraya yardım ulaştırılmadı. Kim kuzeye her 10 günde bir yardım gidiyor diyorsa yalan söylüyordur. Ne Beyt Lahiya, ne Cibaliye, ne de Beyt Hanun'a 90 gündür hiçbir şey ulaşmıyor." diyerek kuzeye yardımların ulaşmadığının altını çizdi.

Cibaliye'de bir okula sığınan Ümmü Mazin el-Mısri ise şiddetli açlık sebebiyle çocuklar başta olmak üzere bölgedeki insanların hastalanmaya başladığını dile getirirken Filistinlilerin şeker ve tansiyon düşüklüğü ile mücadele etmek zorunda kaldığını ve durumun çok kötü olduğunu söyledi.