Çiftçiler, AB'yi protesto ediyor!

İtalya'da haftalardır Avrupa Birliği'nin (AB) tarım politikalarını, artan üretim maliyetlerini ve sektöre yönelik desteklerin kesilmesini protesto eden çiftçiler, seslerini hükümete duyurmak üzere bir kez daha Roma'da bir araya geldi.

Ekleme: 20.02.2024 20:37:45 / Güncelleme: 20.02.2024 20:37:45 / Dünya
Destek için 

Ülkede haftalardır protestolarını sürdüren ve bu eylemlerini geçen hafta traktörleriyle geldikleri başkente taşıyan çiftçiler, bugün yine Roma'da protesto gerçekleştirdi.

Öncekilere nazaran daha küçük ölçekli yapılan gösteride yaklaşık 200 kişilik çiftçi grubu, 2 traktörle Roma’nın önemli meydanlarından Repubblica'ya geldi. Bazı çiftçilerin yanlarında buzağı getirdiği görüldü.

AB'nin izlediği yeşil ve çevreci politikalarla Avrupa’da tarımı öldürdüğünü savunan çiftçilerin, bir traktör kasasına üzerinde orak olan tabut koydukları, diğer AB üyesi ülkelerden Almanya, İspanya, Portekiz, Romanya ve Yunanistan’ın bayrağı astıkları gözlendi.

Protestoda, "Avrupa'nın kölesi değiliz", "Tarım ölüyor" ve "Tarımın kurtarılması için mücadele ediyoruz" yazılı dövizler dikkati çekti.

Etiketler: