Yüksek Arap İzleme Komitesi: Mescid-i Aksa kararı savaş ilanıdır!

Yüksek Arap İzleme Komitesi, siyonistlerin Mescid-i Aksa'ya Müslümanların girişini engelleme kararıyla ilgili açıklama yaptı.

Ekleme: 19.02.2024 11:21:13 / Güncelleme: 19.02.2024 11:45:01 / Dünya
Destek için 

HAMZA DURMAZ-   Yüksek Arap İzleme Komitesi, siyonistlerin Mescid-i Aksa'ya Müslümanların girişini engelleme kararıyla ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada, ''Savaş hükümetinin, aşırılık yanlısı İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir'in Filistin topraklarından Müslümanların ve Kudüs'ten Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya  girişine kısıtlamalar getirilmesi yönündeki taleplerini kabul etme niyeti konusunda uyarıyoruz. 

▪️ Ramazan ibadet ve takva ayıdır ama işgalci iktidarın zihniyeti onu provokasyonların, tehditlerin, baskıların, ibadet özgürlüğünün reddinin ayı haline getirmiştir.

▪️ “Ben Gvir”in talep ettiği ve “Netanyahu”nun kabul ettiği koşullar, bize karşı topyekün bir savaş ilanıdır ve Mescid-i Aksa'nın boşaltılarak yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'nın kontrolünü ele geçirmesinin bir başlangıcıdır. 

▪️ Mescid-i Aksa'nın bütünüyle yalnızca Müslümanlara mahsus kutsal bir mekan olduğunu, oraya başka hiç kimsenin girme ve işlerini yönetme hakkının bulunmadığını ve buraya girme özgürlüğünden vazgeçmeyeceğimizi beyan ederiz.''

Etiketler: