• DOLAR 32.216
  • EURO 35.143
  • ALTIN 2475.827
  • ...
Yüksek Arap İzleme Komitesi: Mescid-i Aksa kararı savaş ilanıdır!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMZA DURMAZ-   Yüksek Arap İzleme Komitesi, siyonistlerin Mescid-i Aksa'ya Müslümanların girişini engelleme kararıyla ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada, ''Savaş hükümetinin, aşırılık yanlısı İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir'in Filistin topraklarından Müslümanların ve Kudüs'ten Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya  girişine kısıtlamalar getirilmesi yönündeki taleplerini kabul etme niyeti konusunda uyarıyoruz. 

▪️ Ramazan ibadet ve takva ayıdır ama işgalci iktidarın zihniyeti onu provokasyonların, tehditlerin, baskıların, ibadet özgürlüğünün reddinin ayı haline getirmiştir.

▪️ “Ben Gvir”in talep ettiği ve “Netanyahu”nun kabul ettiği koşullar, bize karşı topyekün bir savaş ilanıdır ve Mescid-i Aksa'nın boşaltılarak yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'nın kontrolünü ele geçirmesinin bir başlangıcıdır. 

▪️ Mescid-i Aksa'nın bütünüyle yalnızca Müslümanlara mahsus kutsal bir mekan olduğunu, oraya başka hiç kimsenin girme ve işlerini yönetme hakkının bulunmadığını ve buraya girme özgürlüğünden vazgeçmeyeceğimizi beyan ederiz.''

Bu haberler de ilginizi çekebilir