Emekli ikramiyesi ne zaman ödenecek? Kimler ikramiye alabilecek? Birden fazla maaş alanlar, dul ve yetim aylığı alanlar ikramiye alacak mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ordu'da yaptığı mitingde emeklilere yönelik bayram ikramiyesinde artış haberini vermişti.. Peki emekliye bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek?

Ekleme: 18.02.2024 13:17:42 / Güncelleme: 18.02.2024 13:17:42 / Güncel
Destek için 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ordu'da yaptığı mitingde emeklilere yönelik bayram ikramiyesinde artış haberini vermişti. Erdoğan'ın açıklamasına göre, bayram ikramiyesi miktarı 3 bin TL'ye yükseltilecek. Zam kararının detayları ve kimlerin ne kadar alacağı netleşti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurusuna göre, emeklilerin bayram ikramiyelerine yüzde 50 oranında zam yapıldı ve bu sayede bayram ikramiyesi miktarı 3 bin TL olarak belirlendi. İki dini bayramda toplamda 6 bin TL'lik ödeme yapılacak.

Bu zamla birlikte, tüm emekliler bayram ikramiyesi olarak 3 bin TL alacaklar.

Dul ve Yetim Aylığı Alanlar

Ölen eşinden veya anne-babasından dolayı dul-yetim aylığı alanlara, emekli ikramiyesi hisseleri oranında ödeme yapılacak.

Dul ve yetimler ise hak ediş oranlarına göre bayram ikramiyesi alacaklar.

İş Göremezlik Maaşı Alanlar

Sürekli iş göremezlik geliri alanlara, gelir bağlanmasına esas olan dereceye göre bayram ikramiyesi ödenecek.

Birden Fazla Aylık Alanlar

​​​​​​​Birden fazla aylık alan emekli ve hak sahiplerine en yüksek aldıkları dosya üzerinden tek bir ikramiye ödenecek.

EMEKLİYE BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

İlk bayram ikramiyesi Ramazan Bayramı öncesinde, arefe günü olan 9 Nisan'da ödenmeye başlanacak. Kurban Bayramı ikramiyesi ise 15 Haziran 2024 tarihinden önce ödenecek

 

Etiketler: