Evet onlar sizin gibi sarı saçlı, mavi gözlü

Gazzeli çocukların öldürülmesini kınamakla yetinen UNICEF'in, Ukraynalı çocuklara dizüstü bilgisayar dağıtması, AB medyasının ırkçı faşist yüzünü zihinlerde bir kez daha canlandırdı.

Ekleme: 16.02.2024 13:31:26 / Güncelleme: 16.02.2024 14:49:34 / Haber-Yorum
Destek için 

Doğruhaber - Haber Merkezi

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Ukrayna'nın Harkiv Oblast'ında yaşayan çocuklara dizüstü bilgisayar bağışladı. Cihazlar Ukrayna Eğitim ve Bilim Bakanı Oksen Lisovyi, Ukrayna Temsilciliği Başkanı Münir Mammadzade ve Harkiv Bölgesi Askeri İdaresi Başkanı Oleh Syniehubov'un katılımıyla düzenlenen törenle teslim edildi.

Bu olay akıllara Rusya'nın Ukrayna'ya işgal hareketi başlatmasının ilk günlerinde, Avrupalı gazetecilerin söylediği ırkçı cümleleri getirdi.

ABD merkezli CBS NEWS muhabiri Charlie D'Agata canlı yayında "Burası on yıllardır kaosla yaşayan Irak veya Afganistan değil. Burası böyle şeyleri görmeyi hiç ummadığınız medeni Avrupalılara has bir kent." ifadelerini kullanmıştı.

Aynı günlerde BBC'ye konuşan Ukrayna'nın eski başsavcı yardımcısı David Sakvarelidze ise canlı yayında "Benim için bu yaşananlar çok duygusal, çünkü mavi gözlü ve sarı saçlı Avrupalıların öldürüldüğünü görüyorum" demişti.

Şu an Gazze'de, o dönem Ukrayna'da olan katliamın yüzlerce kat fazlası cereyan ederken, Avrupalı gazeteciler top yekun sus pus olmuş vaziyette.

Bu durum, Müslüman olmanın, avuçta kor ateş taşımakla eş değer olduğu ahir zamanda olduğumuzun bir göstergesi değilse nedir?