MAÜ Rektörü akademik dergilerin editörleriyle buluştu

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, üniversite bünyesinde hazırlanan ve akademik yayım üreten dergilerin editörleri ile bir toplantı gerçekleştirdi.

Ekleme: 15.02.2024 18:45:05 / Güncelleme: 15.02.2024 18:45:55 / Güncel / Mardin Haberleri
Destek için 

Toplantıda, dergilerin ulusal ve uluslararası indekslere dâhil edilmesi ve bütün akademik yayımların bu indekslerde taranması süreçleri değerlendirildi.

Toplantıda bir sunum yapan Mardin Artuklu Üniversitesi Süreli Yayımlar Koordinasyon Birimi Sorumlusu Dr. Öğretim Üyesi Ramazan Turgut, üniversitenin farklı fakülteleri tarafından yayımlanan akademik dergiler ile ilgili bilgiler verdi.

MAÜ bünyesinde Artuklu Akademi, Artuklu İnsan ve Toplum Bilim Dergisi,  Artuklu Kaime Uluslararası İktisadi ve İdari Araştırmalar Dergisi,  Artuklu Sanat ve Beşeri Bilimler Dergisi (ARTS),  Artuklu International Journal of Health Sciences Dergisi,  Filoloji Bengü Dergisi,  Internatonal Journal of Mardin Studies Dergisi (IJMS),  Mukaddime,   The Journal of Mesopotamian Studies (JMS) Dergisi olmak üzere toplam dokuz adet akademik yayım üreten dergi bulunuyor.

Rektör Özcoşar, akademik dergilerin yayımlanmasında emek veren editörlere ve ekiplerine teşekkür ederek ihtiyaç duyulacak her alanda akademik yayımların destekleneceğini ifade etti. (İLKHA)