Katar ve İran, Gazze'deki katliamı görüştü!

Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile Gazze'deki katliam ve soykırım ile ateşkes çabalarını görüştü.

Ekleme: 13.02.2024 14:05:06 / Güncelleme: 13.02.2024 14:06:26 / Dünya
Destek için 

Doha'yı ziyaret eden İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile görüştü.

Lübnan ve Suriye temaslarının ardından Katar'ı ziyaret eden İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Katarlı mevkidaşı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile Filistin ve bölgedeki gelişmeleri ele aldı.

Katar Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, iki ülke dışişleri bakanlarının bölgede şiddet döngüsünün genişlemesi ile bölgesel istikrarı ele aldığı belirtildi.

Görüşmede ayrıca Gazze ve işgal altındaki Filistin topraklarındaki son gelişmeler, bölgede genişleyen şiddet çemberi ile bunun bölgesel, küresel güvenlik ve istikrara yansımaları da ele alındı.

Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Al Sani, görüşme sırasında ülkesinin "Gazze'de derhal ateşkes sağlanması, sivillerin korunması ve Gazze Şeridi'ne kesintisiz insani yardım akışının sağlanması" yönündeki çağrısını yineledi.

Emir Abdullahiyan, Katarlı mevkidaşı Al Sani ile 6 Şubat'ta gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde Filistin ve bölgedeki gelişmeleri ele almıştı.

Etiketler: