Siyer Yarışması'na katılanlar: Allah bu sınavı düzenleyen Peygamber Sevdalıları Vakfından razı olsun

Bu yıl 13'üncüsü düzenlenen Umre Ödüllü Siyer Yarışması'na katılan vatandaşlar, Peygamber Sevdalıları Vakfı'nın bu organizasyon ile büyük bir açığı kapattığını ifade ederek teşekkür ettiler.

Ekleme: 12.02.2024 18:35:04 / Güncelleme: 12.02.2024 18:35:04 / Güncel / Mardin Haberleri
Destek için 

Türkiye genelinde "O'nu Oku, O'nu Yaşa" temasıyla 13'üncüsü düzenlenen ve Mardin genelinde 13 binden fazla kişinin katılımıyla gerçekleşen ödüllü Siyer Yarışması'na çocuklar ve büyükler ilgi gösterdi.

Sınava giren çocuklar, genelde zorlanmadıklarını ifade ederken büyükler ise soruların zor ve kaliteli olduğunu belirttiler.

Yıllardır düzenlenen yarışmanın halk nezdinde büyük bir açığı kapattığını belirten yarışmacılar, Peygamber Sevdalıları Vakfı'na teşekkür ettiler.

Peygamber Efendimizin (a.s) evrensel bir Peygamber olduğunu, bu yüzden de ahlakının tüm dünyaya yayılması gerektiğini belirten vatandaşlar, bu tür organizasyonların bunun için iyi bir yol olduğunu belirttiler.

"Bu gibi sınavların İslam'a ve Müslümanlara çok güzel katkıları vardır"

Erkan Çiftçi

Daha önce sınava girdiğini belirten ve kitabı çok beğendiğini ifade eden Erkan Çiftçi, "Sınava daha önce de katılmıştım. Kitabı okudum. Sınav güzeldi. Kitap çok güzel bir kitaptı. Daha öncede bu sınavlara girmiştim. Sorular da hakikaten çok kaliteliydi. Sorular zordu ama böyle sınavların eleme olması için zor yapılması lazım. Bu son sınav mükemmeldi. Bu gibi sınavların İslama ve Müslümanlara çok güzel katkıları vardır. Bir insanın peşinden gitmek, bir insanı sevmek, bir insanı tanımakla mümkün olur. Bu gibi sınavlar da Peygamber aleyhisselamı tanıtıyor." dedi.

"Kendim için bisiklet kazanmak istiyorum"

İlk kez sınava giren 7'nci sınıf öğrencisi Engin Aslan, "7'nci sınıfa gidiyorum, ikinci kategoride sınava girdim. Daha önce sınava girmedim. Ancak ablam daha önce girdiği için sınavı biliyorum kitabı okuyup çalıştığım için kolay geçti. Önce kitabı birkaç kez okudum ve tekrar ettim. Daha sonra da www.peygambersevdalilari.com sitesi üzerinden sesli kitabı dinleye dinleye not aldım ve ezberledim. Gerçekten de yararlı oldu ve ezberlediklerimden çok soru çıktı. Çalışan için zaten kolay geçer. Ben, annem ve ablamla beraber Peygamber efendimiz aleyhisselamın hayatını araştırıyorduk. Bu kitaptan daha fazla bilgi edindim. Yanlış bildiğim şeyleri de düzelttim. Peygamber Sevdalıları Vakfından bu sınavı yaptıkları ve kitapları yayınladıkları için Allah razı olsun. Bence ben dereceye girerim. Kendim için bisiklet kazanmak istiyorum." şeklinde konuştu.

"Resulullah aleyhisselamın hayatını her seferinde okuyorum ve hiç sıkılmadan okuyorum"

Muhammed Hüseyin Varol

Peygamber Efendimizin hayatını sürekli farklı kitaplardan okuduğunu söyleyen Muhammed Hüseyin Varol ise şöyle konuştu:

"7'nci sınıf öğrencisiyim. Şahsen bir önceki sınava göre daha basitti. Çok çalıştığımdan mıdır bilmiyorum ama çok basitti. Çalışma şeklimi okuldaki bir hocamdan aldım. Kitabı bir defa normal okudum. Sonra altını çizerek okudum. Altını çizdiğim yerleri tekrar ederek çalıştım. Bu siyer kıtabından şahsen bayağı etkilendim, çok hoşuma gitti. Resulullah aleyhisselamın hayatını her seferinde okuyorum ve hiç sıkılmadan okuyorum. Çok örnek almamız gereken bir hayatı var. Sadece O'da değil, ayrıca sahabelerin de hayatını örnek almamız gerekiyor. Peygamber Sevdalıları Vakfından Allah razı olsun."

"Kitaptan öğrendiklerimi de tabiki hayatımda uygulayacağım"

2 ay boyunca kitap okuyup sınava çalıştığını belirten Münir Erkar, "4'üncü sınıf öğrencisiyim. 2 ay boyunca çok çalıştım. Gittiğim Kur'an kursunda siyer dersleri aldık. Camide çalıştık okuduk, çok emek verdik. İnşallah dereceye girmeyi diliyorum. Bütün arkadaşlarıma da başarılar diliyorum. Peygamber efendimiz aleyhisselamın annesi vefat ettikten sonra kimin yanına gittiği, sonrasında dedesinin yanında kaç yıl kaldı gibi şeyleri öğrendim. Kitaptan öğrendiklerimi de tabiki hayatımda uygulayacağım. Mesela namazla ilgili bir olay vardı, o günden sonra 5 vakit namaza başladım. Bu arada sınav çok kolaydı. Dereceye girmeyide bekliyorum." ifadelerini kullandı.

Mısırlı olan ve ilk kez sınava giren Ebu Ubeyde Şuş, "Mısırlıyım ve 10 yıldır Türkiye'deyim. 10 yaşıma gireceğim ve 4'üncü sınıfa gidiyorum. Sınava ilk kez giriyorum. Çok güzel geçti. Bizim kategorimize göre çok kolaydı. 6 kez kitabı okudum. İnşallah dereceye de gireceğim. Sınavı düzenleyen Peygamber Sevdalıları Vakfına da çok teşekkür ediyorum." dedi.

"Allah Peygamber Sevdalıları Vakfından razı olsun."

Ahmet Erdihan

5'inci sınıftan bu yana sınava girdiğini belirten Ahmet Erdihan, şöyle dedi:

"12'nci sınıfa gidiyorum. 5'inci sınıftan beri bu sınava giriyorum. Bu 7'nci girişim oldu. 5'inci sınıfta sınava girdiğimde Türkiye 3'üncüsü olup bilgisayar kazanmıştım. 12'nci sınıf öğrencisi olduğumdan dolayı kitabı pek okuyamadım. Geçen seneden kalan bilgilerimle ortalama bir sınav olduğunu söyleyebilirim. Zorluk düzeyi de gayet güzeldi. İnsanlar bu sınava ödül içinde değil de daha çok okuduklarını hayatlarına uygulayabilmeleri için girmeliler. Allah Peygamber Sevdalıları Vakfından razı olsun. Güzel bir etkinlik yapıyorlar."

Sınava giren çocuklardan Yusuf Umut, "11 yaşındayım, 4'üncü sınıfa gidiyorum. Daha önce sınava girmedim. Sınav kolay sayılırdı. Kitabı okumadığım için yapamadığım soruları boş bıraktım." şeklinde konuştu.

"Belki O'nun gibi olamayız ancak O'nun hayatını örnek alabiliriz"

İlhan Evirgen ise, "İlk defa sınava giriyorum. Sınavda güzeldi, rahattı. Kitabı maalesef okumadan girdim ancak bildiğim bilgilerdi. Sınav ve kitap bize Peygamber aleyhisselamın metodunu öğretiyordu. Belki O'nun gibi olamayız ancak O'nun hayatını örnek alabiliriz. Güzel bir birikimdir. Allah sınavı düzenleyenlerden razı olsun. Bu güzel olaya sebep oldular. Allah onları cennetine alsın." diye belirtti.

"Peygamber efendimiz aleyhisselam, tüm dünyaya gönderilmiş evrensel bir Peygamberdir"

Muhammed Salih Irmak

Üniversite öğrencisi olan ve 5'inci sınıftan itibaren sınava girdiğini ifade eden Muhammed Salih Irmak, "Üniversite öğrencisiyim. 5'inci sınıftan bu yana düzenli olarak sınava giriyorum. Kitabı tam olarak bitiremedim. Aslında daha çok bilgimi tazelemek ve diri tutmak için sınava girdim. Başka bir amacım yoktu. Peygamber efendimiz aleyhisselam, tüm dünyaya gönderilmiş evrensel bir Peygamberdir. Ve O'nun güzel ahlakını da uygulamaları gereken kişidir." dedi. (İLKHA)

İlgili Galeriler