Adıyaman'da Siyer Yarışması'na 7'den 70 katılım

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde Peygamber Sevdalıları Vakfı'nın 13'üncüsünü düzenlediği Siyer Yarışması'na, 7'den 70 katılım sağlandı.

Ekleme: 11.02.2024 19:30:28 / Güncelleme: 11.02.2024 19:47:44 / Güncel / Adıyaman Haberleri
Destek için 

Peygamber Sevdalıları Vakfı'nın 13'üncüsünü düzenlediği Siyer Yarışması'na katılan çocuk, geç ve yaşlılar, Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmenin asıl gayeleri olduğunu belirtti.

"Çok önemsediğimiz bir yarışmadır"

Sınava ilişkin açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Kahta Belediye Başkan Adayı Adem Yavuz, "Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından gerçekleştirilen "O'nu Oku O'nu Yaşa" temalı yarışmayı gerçekleştirdik. Daha önce ben de gönüllü olarak görev almıştım. Çok önemsediğimiz bir yarışmadır. Hem genç dimağlara Peygamber sevdasını yerleştirmek hem de kitap okuyabilmek, bu anlamda gerçekten manidar. Bundan dolayı da özellikle bu sınavı gerçekleştiren, organizesini yapan bütün kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun. Bu şekilde neslimizi ihya etmek de önemlidir. Evet bir şehri imar etmek önemli ama şehri imar ederken siz neslin ihyasını ihmal ederseniz, o nesil imar ettiğiniz şehri de tarumar edecektir. Bu manada Peygamber Sevdalılarının özellikle genç neslimize Peygamber sevdasını, ahlakını, yaşantısını öğretecek bu şekilde etkinliklerini desteliyoruz." dedi.

"Peygamber Sevdalıları Vakfı'na teşekkür ediyorum"

Sınava birinci kategoride katılan Ecrin Karakaş, "Peygamberimizin hayatını öğrendim. Bence bütün çocuklar, Peygamberimizin hayatını öğrenmelidir. Sınavım çok iyi geçti. Peygamber Sevdalıları Vakfı'na bu yarışmayı düzenlediğinden dolayı teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

"Herkesin bu yarışmaya katılmasını istiyorum"

Muhammed Ensar Yıldız, "Siyer Yarışmasına katılmak için buradayım. Peygamberin unutulduğu günümüzde, Peygamber Sevdalıları Vakfı'nın bu yarışmayı hazırlamasını çok önemli buluyorum. Herkesin bu yarışmaya katılmasını istiyorum. Peygamber Sevdalıları Vakfı'na bu yarışmayı düzenlediğinden dolayı teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.    

"Peygamber Efendimizin sünnetine sarılalım"

Peygamberin sünnetinin yaşatılmasının önemine değinen Mustafa Erdoğan, "Peygamber Efendimiz, ' Kim Fesadı ümmetimin zamanında sünnetime temessük ederse ona yüz şehidin sevabı vardır.' buyurmuştur. Böyle bir zamanda yani Peygamber Efendimizin sünnetinin unutulduğu bir zamanda bu tür yarışmalar çok güzel oluyor. Peygamber Sevdalıları Vakfına da çok teşekkür ediyorum." dedi.

Hüseyin Veli, "Biz Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmek için bu sınava giriyoruz. Peygamber Sevdalıları Vakfı'na bu sınavı hazırladığı için teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu. (İLKHA)

İlgili Galeriler