Siyer Yarışmasına katılanlar: En büyük ödül Peygamberimizin hayatını öğrenmek oldu

Peygamber Sevdalıları Vakfı'nın düzenlediği Siyer Yarışmasına katılan çocuklar, en büyük ödülün Peygamberimizin hayatını öğrenmek olduğunu belirterek her biri okudukları siyerden farklı yönde etkilendiklerine vurgu yaptı.

Ekleme: 11.02.2024 16:25:04 / Güncelleme: 11.02.2024 16:49:50 / Güncel / Diyarbakır Haberleri
Destek için 

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Diyarbakır'da da Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından gerçekleştirilen Siyer Yarışmasına dört kategoriden binlerce kişi katıldı.

Siyer yarışmasına katılan çocuklar sınav öncesi hazırlanma sürecinden bahsederken okudukları kitaplardan etkilendiklerini ifade ederek yarışma sonrasında en büyük kazanımın Peygamberimizin hayatını öğrenmek olduğunu belirtmeleri dikkat çekti.

Duygu ve düşüncelerini paylaşan Rabia Polat, "Heyecanlıyım, sınavı kazanıp umreye gitmek istiyorum. Okuduğumuz kitapta Peygamber Efendimizin hayatı, ebu lehebin fillerle beraber Kâbe'nin üzerine yürümesi gibi şeyler anlatılıyordu." dedi.

"Kitabı 5 kez bitirdim, çok heyecanlıyım"

Umreye gitmeyi hedeflediğini belirten Merve Kökten, "Siyer sınavına gireceğim saati bekliyorum, heyecanlıyım. İnşallah sınavı kazanıp umreye giderim. Kitabı 5 kez okudum, içeriği güzeldi. Sınavı kazanmaksak ta Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmiş oluyoruz." ifadelerini kullandı.

Şüheda Alkaş, siyer sınavı kitabını 3 kez okuduğunu ifade ederek "Kitapta Peygamber Efendimizin ve ebu lehebin hayatı anlatılıyordu. Bu sınavı kazanmasam da Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmiş oluyoruz." derken Hicret Bilgin ise "Kitabı 5 kez bitirdim, çok heyecanlıyım. Bu sınavda kazanmak önemli değildir. Çünkü bu sınav, kaybetmeyen bir sınavdır. Böyle sınavların olmasını çok istiyorum, her zaman olsun. Çünkü çocuklar Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmiş oluyor." şeklinde konuştu.

Sınava gireceği için heyecanlandığını ifade eden Fatma Meryem Bark, "Kazansam da kazanmasam da Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmiş oluyoruz." diye belirtti.

"Hediye kazanamasak dahi en büyük hedef O'nu hayatımıza katmaktır"

Hazırlanma süreci çok güzel ve anlamlı olduğunu kaydeden Hayrunnisa Önder, "İlk kitabı aldığımda çok heyecanlıydım. Peygamber Efendimizin siyerini hayatımıza uygulamak nihayetinde çok önemli. Kitabı 2-3 kez bitirip özet çıkardım ve bunu sürekli okuyordum. Hazırlanma süreci çok güzel ve anlamlıydı. Peygamberimizin hayatından Taif'te taşlanma sırasında Zeyd bin Harise'nin onu koruduğunu, O'nun için herkesin kendini feda etmesi ve O'nu çok sevmesi gibi durumlar çok anlamlı. Hediye kazanamasak dahi en büyük hedef O'nu hayatımıza katmaktır." dedi.

Nur Amar Takika ise şunları söyledi:

"Normalde Kur'an Kurslarına gidiyor, orada Peygamber Efendimiz Aleyhisselatu Vesselam'ın hayatını öğrendim. Bu kitabı çok merak ettim ve yarışmaya kaydoldum. Kitabı 2 kez okudum. İmanın kalbimizde iyi bir derecede olması, Peygamber Efendimizi örnek almamız lazım. Bir tek yarışma ödülünde değil, hayatımıza neler katmamız gerektiğini de öğrenmeliyiz."

"Bu tür sınavların her zaman yapılmasını istiyorum"

Bu gibi sınavların sürekli yapılmasını isteyen Hamza Bark, "Siyer sınavının kitabını 2 kez bitirdi. Mekke döneminin başlangıcı, Peygamber Efendimizin yetim kalıp dedesinin yanına gitmesi, peygamberliği ve vefatı gibi kitapta anlatılıyordu. Çok heyecanlıyım, kazanmayı umut ediyorum." ifadelerini kullandı.

6'cı sınıf öğrencisi Şindar Eyüp, kitabı 3 kez bitirdiğini belirterek "Şimdi sınava gireceğim, umarım güzel bir puan alırım. Bu tür sınavların her zaman yapılmasını istiyorum. Bir şey kazanmasak bile bu sınav, Peygamber Efendimizin hayatı anlatılıyor ve öğrenmiş oluyoruz." şeklinde konuştu.  

Siyer sınavına çok iyi hazırlandığını söyleyen Seyid Yasin Eker, "Sınav kitabını baştan sona kadar okuyup bitirdim. Kitapta çok güzel şeyler anlatılıyordu ve ben bu sınav için çok heyecanlıyım. Allah kısmet ederse inşallah kazanırım. Bu sınavda bilgisayar veya tablet almayı bekliyorum. Hediye alsam veya almasam yine mutluyum. Çünkü en azından Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmiş olacağım." diye kaydetti.

"Sınavı kaybetsem bile Peygamber Efendimizin hayatını öğrendim, bu benim için kazanmak oluyor"

Enes Yakışı ise şöyle konuştu:

"Yaklaşık 9 gün önce siyer sınavı kitabını bitirdim. Kitabı bitirdikten sonra özet ve notlarımı aldım. Aldığım özetleri her gün okuyordum, umarım kazanırım. Sınavı kaybetsem bile Peygamber Efendimizin hayatını öğrendim, bu benim için kazanmak oluyor."

Sınava hazırlanma sürecinde Peygamberimizin hayatından çok şeyler öğrendiğini dile getiren Ahmet Yılmaz, "Okul derslerime çalıştığım için siyer sınavına pek hazırlanamadım. Sınavı kazanacağım, kendime güveniyorum. Siyeri okurken Peygamberimizin hayatını, Mekke'nin nasıl bir şehir ve önemli kutsal topraklarının olduğunu, ilk mescit Mescid-i Aksa'nın önemini öğrendim." dedi.

Ömer Turhan ise "Hem siyer kurslarına gittim hem de verilen kitapları okudum. Kitaplarda Peygamberimiz döneminde nasıl zorluklar yaşadıklarını, Müslümanlığın önemini öğrendim. Sınavda hediye pek de önemli değil. En büyük ödül, insanın dinini öğrenmesidir." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)

İlgili Galeriler