Vanlılar Peygamber sevdası için yarıştı 

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından "O'nu oku O'nu yaşa" sloganıyla Türkiye genelinde düzenlenen Umre ödüllü Siyer Yarışması, Van’da da büyük bir katılımla gerçekleştirildi. 

Ekleme: 11.02.2024 16:05:08 / Güncelleme: 11.02.2024 16:51:01 / Güncel / Van Haberleri
Destek için 

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından düzenlenen ödüllü Siyer Yarışması, Van'ın 11 ilçesinde toplam 36 okulda gerçekleştirildi. 

Yarışmaya katılan adaylar sabah saatlerinden itibaren sınav merkezlerine gelerek beklemeye başladı.

Türkiye geneli saat 11.00'de başlayan yarışmanın 1 ve 2'nci kategorisinde 60 soru, 3. ve 4'üncü kategorisinde 75 soru olup cevaplama süresi tüm kategoriler için 90 dakika olarak belirlendi. Çocuk, erkek, kadın ve yaşlılardan oluşan yarışmacılar, umrenin yanı sıra birbirinden farklı ödüller için ter döktü.

Yarışmaya giren çocukların velileri ise yarışmanın yapıldığı okulların bahçelerinde heyecanla çocuklarının yarışmadan çıkmasını bekledi.

Yarışmanın heyecanlarını İLKHA'ya anlattılar

Sınav sonrası duygularını anlatan Ramazan Öven, "Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmek çok eğlenceli, arkadaşlarıma da bunu tavsiye ediyorum." dedi.

5'inci sınıf öğrencisi Ebu Talha Alan, "Evde, okulda kitabımı okuyarak ve ders kitaplarından özet çıkararak sınava hazırlandım. İyi geçti ama bazı sorularda zorlandım. Kitaplarını okusunlar, filmlerini izlesinler ve öğrensinler. Çünkü Peygamberimizin hayatını yaşamak çok güzel bir şey. Peygamberimiz yürüyen bir Kur'an ve bunu benimsemek çok güzel. Peygamber Efendimizi çok seviyoruz, O'nu salat ve selamla anıyoruz." ifadelerini kullandı. 

6'ncı sınıf öğrencisi Musab Tanrıkulu, "2-3 defa kitabı bitirdim. Sınavım bir iki soru dışında çok kolay geçti. Peygamber Efendimiz çok kutlu birisi, Allah O'nu mucizelerle donatmış. Bence herkes Peygamberimizin hayatını bilmeli ve O'nun hakkında bilgi sahibi olmalı." diye konuştu.

Huzeyfe Ucak, "Peygamber Efendimizin hayatını öğrendim, arkadaşlarımın da öğrenmesi gerekiyor. Peygamber Efendimizi çok seviyoruz." dedi.

Ödül olarak drone istediğini belirten 5'inci sınıf öğrencisi Huzeyfe Uygun, "Kitabımı okuma saatlerine, evde okudum ve 3 defa bitirdim. Sınavım iyi geçti, drone istiyorum. Peygamber Efendimiz çok iyi bir insan. O'nu örnek almamız ve yaptıklarını yapmamız lazım. O'nu okuyup O'nu yaşamamız lazım." diye belirtti.

Hanne Müberra Tosun da şunları söyledi:

"Çok güzel çalıştım, çok güzel yazmışlardı. Siyer sınavını yapan herkese çok teşekkür ediyorum. Peygamber Efendimizin dürüst oluşunu, Kuba Mescidi gibi bir sürü şey öğrendim. Drone ve akıllı saat istiyorum." 

"Amaç ödül almak değil efendimizin hayatını öğrenmek"

Siyer Yarışması sayesinde Hazreti Muhammed'in hayatını öğrendiğini belirten Ahmet Sait Ağbaş, "Genelde kitapta okuduğum önemli yerlerin altını çizdim, oralardan tekrar ettim. Sınavım güzel geçti, 60 soru sorulmuştu, sadece 4 boş bıraktım. Ödül alacak olursam, sadece 600 ödül var, umre maalesef yok. Amaç ödül almak değil Efendimizin hayatını güzel bir şekilde öğrenmek benim için. Kitap eğlenceliydi, Efendimizin hayatını güzel bir şekilde öğrendim. Bilmediğim yerler vardı, O'nun çektiği zorluklar ve sıkıntıları öğrendim." şeklinde konuştu.

Sınavının iyi geçtiğini söyleyen Almaç Yılmaz da ödül olarak drone istediğini ifade etti. (İLKHA)

İlgili Galeriler