"Siyer Yarışmasında Peygamber Efendimizi yanımda hissettim"

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından düzenlenen Siyer Yarışması'na katılan Rukiye Sorkuncuk, yarışmada Peygamber Efendimizi yanında hissettiğini söyleyerek doğru cevap veremediği sorular için hayıflandı.

Ekleme: 11.02.2024 14:55:06 / Güncelleme: 11.02.2024 15:02:06 / Güncel / Karaman Haberleri
Destek için 

Peygamber Sevdalıları Vakfınca düzenlenen "O'nu Oku O'nu Yaşa" temalı Siyer Yarışması'na 7'den 70'e yüz binlerce kişi katıldı.

4 farklı kategoride gerçekleştirilen ve 90 dakika süre tanıtan test usulü yarışmada 1 ve 2'inci kategoriler için 60 soru, 3 ve 4'ücü kategoriler için 75 soru yer aldı.

Karaman'ın Ayrancı ilçesine bağlı Kavaközü köyünde ikamet eden Rukiye Sorkuncuk, yarışma anında sorulara doğru cevap veremediği için kendine kızdığını söyledi.

Sorkuncuk şöyle konuştu:

"Ben çok etkiledim, inanın ki Peygamber Efendimizi yanımda hissettim. Çok yanlışlıklar yaptım, keşke daha fazla dikkat etseydim. İnşallah gelecek sene umreyi kazanacağım. Herkese tavsiye ederim çok güzel bir yarışma bu, çok etkilendim. Soruları okurken ne olduğunu anlayamadım, zaman nasıl geçti fark edemedim, kendimi o dönemlerde hissettim. Kendimden utanıyorum, Müslüman bir kadın olarak Peygamber Efendimizin hayatını neden bilmiyorum, hayret ettim. Ama inşallah bu benim için bir örnek olur, gelecek sene yaparım." (İLKHA)