Viranşehir'de Siyer Yarışması heyecanı

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından ülke genelinde gerçekleştirilen Siyer Yarışması Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde de binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti.

Ekleme: 11.02.2024 14:05:06 / Güncelleme: 11.02.2024 14:16:02 / Güncel / Şanlıurfa Haberleri
Destek için 

Peygamber Sevdalıları Vakfınca düzenlenen Siyer Yarışması'na Viranşehir'de 7'den 70'e binlerce kişinin katıldığı yarışma 10.30'da başladı, adaylara 90 dakika süre tanındı.

Yarışmaya giren adaylara kolonya ve şeker ikramında bulunan yetkililer, kuralları düzenlemeleri hakkında bilgilendirme yapıldı.

Yarışmanın 1 ve 2'nci kategorisinde 60 soru, 3 ve 4'üncü kategorisinde 75 soru soruldu.

İlçe merkezinde 2 ve 12 köy olmak üzere toplamda 14 farklı noktada düzenlenen yarışmaya, yaş farkı gözetmeksizin binlerce kişi katıldı.

Yarışmaya ilişkin açıklama yapan Peygamber Sevdalıları Vakfı Viranşehir Temsilcisi Mehmet Kaya, "O'nu oku O'nu yaşa' temalı yarışmanın Türkiye genelinde olduğu gibi ilçemizde de gerçekleştirdik. İlçemizde Siyer Yarışmasını 2'si merkez, 12'si de köy olmak özere toplam 14 okulda gerçekleştirdi. Yarışmaya katılan kardeşlerimizin görüşlerini aldıklarımızda kendilerinin çok memnun kaldıklarını ve çocuklarının bu gibi etkinlikler sayesinde din ve diyanetlerini öğrendiklerini söylüyorlar. Bizim de buradaki amacımız bu kardeşlerimize Hazreti Muhammed'in hayatını okutmak ve öğretmektir. Biz inşallah Peygamberimizi kendimize rol alırsak hem dünyamızı ve hem de ahretimizi mamur etmiş oluruz." dedi. (İLKHA)