Doktorlar Gazze için 13'üncü kez "Sessiz Yürüyüş" gerçekleştirdi

Siyonist işgal rejiminin Gazze'de uyguladığı soykırımı protesto etmek için bir araya gelen hekimler ve sağlık çalışanları, zulmün son bulması adına 13'üncü kez "Sessiz Yürüyüş" eylemi gerçekleştirdi.

Ekleme: 10.02.2024 21:15:07 / Güncelleme: 10.02.2024 21:24:20 / Güncel / İstanbul Haberleri
Destek için 

Çemberlitaş'ta bulunan 2. Abdülhamit Han Türbesi önünde toplanan doktorlar, buradan Sultanahmet Meydanı'na kadar sessizce yürüyerek alanda basın açıklaması düzenledi.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Dr. Hamza Ayaz, 126 gündür Gazze'ye yönelik katliamların durmadan devam ettiğini, dünya zalimlerinin tek safta yer alarak mazlumlara karşı saldırılarını sürdürdüğünü ifade etti.

Ayaz, "Terör devleti israilin, Filistin'de on yıllardır devam ettiği sistematik işgal ve zulüm, 7 Ekim'den bu yana daha da şiddetlenerek tam 126 gündür, soykırımdan başka hiçbir kelimeyle anlatılamayacak boyutlarda, bütün dünyanın gözü önünde devam ediyor. Dünyanın gündeminden düşürülmeye çalışılan katliamların dehşetini bizim tekrar tekrar gözler önüne sermemiz gerekiyor. İsrail ordusunun yaptığı 2 bini aşkın katliamda; 27 bin Filistinli şehit edildi. Bunlardan 12 bini çocuk 8 bini kadın. 360 bin ev yıkıldı. 2 milyon kişi yerinden edildi. 400 okul ve üniversite saldırıya uğradı. Tam 30 hastane ve 53 sağlık merkezi hizmet dışı bırakıldı. Yine de meslektaşlarımız, sağlık çalışanları; elektriksiz, susuz, oksijensiz ilaçsız şartlarda tedavi vermek için destansı biçimde mücadele ediyor. Gazze'ye giren su vanaları kapatıldı. Tarlalar bombalanıyor. Gazze'ye açılan tek kapı Refah Kapısı abluka altında, insani yardımlara geçit vermiyor. Devam eden bir şey daha var. İsrail işbirlikçisi devletlerin ve şirketlerin, soykırıma olan aleni desteği artarak sürüyor. Bir avuç mazlumun karşısında bütün dünya zalimleri tek safta saldırmaya devam ediyor." dedi.

Gönlü ve duası Filistin'in yanında olan vicdan sahiplerinin en büyük silahlarından birinin boykot olduğuna dikkati çeken ayaz, "Hayatımızın her alanında ve mesleklerimizde boykot çağrımızı tekrarlıyoruz. Şirketlerin açıkladığı son rakamlardan anlıyoruz ki; günlük hayatımızda gösterdiğimiz en ufak boykot çabası, hep birlikte olunca çığ olup büyüyor. Tüm meslektaşlarımıza zulme destek olan ilaç firmalarını boykota devam etmeyi hatırlatıyor, Sağlık Bakanlığı yetkililerinden de aynı hassasiyeti hastane eczanelerinde göstermesini bekliyoruz. Hekimler ve sağlık çalışanları olarak 13. haftasında toplandığımız sessiz yürüyüşümüzde, tutuklansalar da öldürülseler de görevleri başından ayrılmayan Gazzeli meslektaşlarımızı tekrar selamlıyoruz. İnsanlık dışı bütün eylemlerden kurtulmak için verdiğimiz mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz. Bu minvalde tüm hekimleri, sağlık çalışanlarını ve bütün vicdan sahibi insanları harekete geçmeye, bu onurlu yürüyüşte yer alarak zulme karşı durmak adına Sessiz Yürüyüş kervanımızda ses olmaya davet ediyoruz. Kanıksamayacağız! Normalleştirmeyeceğiz! Sabırla ve azimle zulme karşı duranlar olacağız!" diye konuştu. (İLKHA)