Emekli maaşı hesaplama! SSK VE BAĞ-KURLULARIN KÖK AYLIĞI NASIL HESAPLANIR? 4A EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA

Milyonlarca kişi artık emekli aylığını e-Devlet aracılığıyla hesaplayabilecek... SSK VE BAĞ-KUR kök aylığı nasıl hesaplanır? 4A emekli maaşı hesaplama...

Ekleme: 07.02.2024 11:14:15 / Güncelleme: 07.02.2024 11:14:15 / Güncel
Destek için 

Emeklilere yönelik önce yüzde 42,57’ye yükseltilen zam oranı, son olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın açıklamasıyla yüzde 49,25’e çıkarıldı.  En düşük emekli aylığı 10 bin lira olacak şekilde düzenlendi.

SSK VE BAĞ-KURLULARIN KÖK AYLIĞI NASIL HESAPLANIR?

SSK'dan emekli olanlar için e-Devlet'e üzerinden giriş sağlanıp arama sekmesine 4A Emekli Aylığı yazıp çıkan ilk konu başlığına tıklanması isteniyor.

Sonrasında gelen ekranda "Detay" kısmını seçip açılan pencerede en alt kısımlarda bulunan "5510 Ek 19 Miktarı" yazan yerdeki tutarı 7500 liradan çıkaracak. Böylece kök maaş ek ödeme dahil hesaplanmış oluyor.

Bağ-Kurlular ise e-Devlet'e girip arama sekmesine "4B Emekli Aylığı" yazıp çıkan ilk bağlantıya girmesi isteniyor.

Sonrasında gelen ekranda "4B Emekli Aylık Bilgilerinize ait barkodlu belge almak istiyorsanız tıklayın" sekmesini tıkladıktan sonra gelen pencerede SGK'ya ait döküm ekrana gelecektir.

Sayfanın en alt bölümünde "Ek Madde 19 İntibak Fark Tutarı" yazan yerin karşısındaki rakamları 10.000 liradan çıkarınca kök maaşınıza ek ödeme dahil ulaşıyorsunuz.

EMEKLİ MAAŞI NASIL HESAPLANIR?

SGK tarafından uygulamaya geçen 'Emekli olursam ne kadar maaş alırım' ekranıyla beraber, emekli olmaya hak kazanacak kişiler aylıklarına pratik bir şekilde hesaplayabiliyor.

4A EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA

Hesaplama işlemini gerçekleştirmek için şu adımlardan geçilmeli:

uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/ sayfasına girilip, sayfada istenen bilgiler dolduruluyor.

T.C Kimlik numarası,

SSK Sicil Numarası,

Baba adı,

Nüfus il,

Doğum tarihi bilgileri.

'Sorgula' butonuna basınca emeklilik maaşı hesaplanıyor.

4B EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA

uyg.sgk.gov.tr adresinde 4B emekli maaşı hesaplama sayfasına tıklanıp, TC Kimlik numarası, kurum ve güvenlik kodu yazılınca emeklilik maaş hesaplaması sağlanıyor.

Etiketler: