Ülke genelinde hava bugün nasıl olacak?

Çanakkale'nin güneyi, Kuzey Ege kıyıları, İzmir, Aydın'ın kıyı kesimleri, Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay, Antalya'nın doğusu ve batı kıyı ilçelerinin aralıklı yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Ekleme: 07.02.2024 08:30:07 / Güncelleme: 07.02.2024 08:59:39 / Güncel
Destek için 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre ülkenin kuzeydoğusu ile zamanla güney ve batı kıyılarının parçalı yer yer çok bulutlu geçmesi bekleniyor.

Doğu Karadeniz'in doğusu ve Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Çanakkale'nin güneyi, Kuzey Ege kıyıları, İzmir, Aydın'ın kıyı kesimleri, Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay, Antalya'nın doğusu ve batı kıyı ilçelerinin aralıklı yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Kıyı kesimlerde yağmur, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Artvin ve Ardahan çevrelerinde kuvvetli, yükseklerinde yer yer yoğun olması bekleniyor.

Sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunuyor.

Hava sıcaklığının batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve genellikle mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgârın genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güneybatısı ve Kıyı Ege'de zaman zaman kuvvetlice eseceği tahmin ediliyor.

Kar yağışının Artvin ve Ardahan çevrelerinde kuvvetli, yükseklerinde yer yer yoğun olması bekleniyor. Ulaşımda aksamalar, yükseklerde buzlanma ve don, tipi, eğimli ve kar örtüsünün yüksek olduğu bölgelerde çığ hadisesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor. (İLKHA)