Gazeteci Nevşin Mengü, sosyal medyada yaptığı açıklamada Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın ulaşım politikalarını ele aldı. Mengü, Ankara'daki en büyük sorunlardan birinin trafik olduğunu vurguladı.

Mengü, Yavaş’ın göreve geldiği ilk günden itibaren “yol yaparak trafik çözülmez” görüşünü benimsediğini ve bu görüşü defalarca dile getirdiğini hatırlattı. Ancak buna alternatif olarak bir metro projesi de sunulmadığını belirtti.

“İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’nun elinde çizilmiş ve bütçesi çıkmış metro projeleri vardı, onları yapabildi. Mansur Bey’in böyle hazır projeleri yoktu” diyen Mengü, ulaşımı ücretsiz yapma vaadinin de bu sorunu çözmeyeceğini ima etti.

Nevşin Mengü, Mansur Yavaş’ın ikinci döneminde bu sorunla ilgili somut adımlar atması gerektiğini belirtti.

Yavaş’ın daha önce dile getirdiği “Ne kadar çok yol açarsanız trafik o kadar sıkışır” açıklaması sosyal medyada tekrar gündem oldu. “ Ben hep şunu iddia ediyorum beni cahillikle suçluyorlar, ne kadar çok yol açarsanız trafik o kadar sıkışır” ifadelerini kullanmış hatta Grok'a sorulmasını tavsiye etmişti.

Öte yandan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, ABB'nin konser harcamalarına ilişkin soruşturması kapsamında, iddianame tanziminden sonra Yavaş ve Uzunoğlu hakkındaki iddiaların "görevi kötüye kullanma" ve "denetim görevini ihmal" olduğunu değerlendirerek, İçişleri Bakanlığından soruşturma izni talebine olumlu yanıt geldi.

Bakanlığın, Yavaş ve Uzunoğlu hakkında soruşturma izni verdiği öğrenildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturması kapsamında İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişliği tarafından düzenlenen tevdii raporu, MASAK incelemesi, Sayıştay incelemesi ve bilirkişi raporlarına göre, ABB'de 32 konser hizmet alımında idarenin, 154 milyon 453 bin 221,60 lira zarara uğratıldığı tespit edilmişti.

Muhabir: Mehmet Yaman