Etinizi pişirdiğinizde sert olmasından şikayetçiyseniz ve sac kavurma nasıl yumuşak olur? merak ediyorsanız sizler için hazırladığımız bilgileri kaçırmamalısınız. Bu tarif lokum gibi kıvamı ile tadan herkesin beğenisini kazanacak, menülerinize lezzet katacak. Yanına yapacağınız pilav ile ana yemeklerinize yapacağınız Sac Kavurma nasıl yapılır? sizler de merak ediyorsanız evlerinizde denemelisiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Sac Kavurma Tarifi (1)

Sac Kavurma Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
1.200 kg et
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 adet soğan
2 adet yeşil biber
2 adet kırmızı biber
4 adet domates
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı
1.Kuşbaşı doğranmış kuşbaşı etimizi ısıttığımız sacımıza alalım.
2. Kısık ateşte ara ara karıştırarak etler suyunu salıp çekinceye pişirelim.
3. Sıvı yağ ve soğanı ekleyerek kavurmaya başlayalım.
4. Daha sonra küçük küçük doğranmış yeşil biber ve kırmızı biberi ilave edip kavurmaya devam edelim.
5. Son olarak kabuğunu soyup doğradığımız domates, tuz ve karabiberi ekleyip karıştıralım.
6. Sacımızın üzerine uygun bir kapak kapatalım.
7. Kısık ateşte domatesler suyunu çekene kadar yaklaşık 30dk pişirelim.
8.Yumuşacık pişen ve ağızda dağılan sac kavurmamız servise hazır.
Et Sote (2)

Etleriniz lokum gibi olsun istiyorsanız, sertleşmesini istemiyorsanız bu tarifi çok seveceksiniz. Yumuşacık eti ile ana yemeklerinize damgasını vuracak, misafirlerinizin damağında iz bırakacak Et Sote Tarifi mutfaklarınızı sık sık ziyaret edecek. İçerisindeki biberin, domatesin lezzetine lezzet kattığı Et Sote nasıl yapılır?
Et Sote Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
5 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet soğan
500g kuşbaşı et
2 adet domates
4 adet sivri biber
Pul biber
Karabiber
Kekik
Sıcak su (üzerini geçecek kadar)
Tuz
Hazırlanışı
1. Tavaya sıvı yağ ve tereyağını alalım.
2. Tereyağı eridikten sonra doğranmış soğanı ekleyerek kavuralım.
3. Kuşbaşı doğranmış eti de ilave edelim.
4. Tencerenin kapağını kapatalım ve ara ara karıştırarak etler suyunu salıp çekinceye kadar pişirelim.
5. Doğranmış domates ve doğranmış sivribiberi ilave edelim.
6. Tencerenin kapağını kapatıp domatesler suyunu salıncaya kadar pişirmeye devam edelim.
7. Daha sonra pul biber, karabiber ve kekiği ekleyerek karıştıralım.
8. Etlerin üzerini geçecek şekilde sıcak suyu ilave edip karıştıralım ve tencerenin kapağını tekrar kapatalım.
9. Etimiz lokum gibi yumuşayıncaya kadar pişirelim.
10. Son olarak tuzunu ayarlayıp karıştıralım.
11. 5 dk daha pişirdikten sonra ocağı kapatalım.
12. Et sote yemeğimiz servise hazır.
Haşlama Tarifi (3)
Besin değeri yüksek, oldukça sağlıklı ve faydalı bir tarif olan terbiyeli et haşlama tarifi ile sizlerleyiz. Çocuklarınız ve kediniz için mükemmel bir tarif olan et haşlama terbiyesi ile mükemmel bir lezzet oluşturuyor. Haşlanmış et ve içerisindeki sebzelerin verdiği aroma ile damağınızda lezzet şöleni oluşacak. Terbiyeli et haşlama tarifini deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Et Haşlama Tarifi için Gerekli Malzemeler;
2 yemek kaşığı sıvı yağ
500 g kuşbaşı et
Sıcak su
4 patates
2 havuç
1 soğan
Tuz
Terbiyesi için;
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı un
Yarım limon suyu
Hazırlanışı;
1. Düdüklü tencereye sıvı yağı alarak ısıtalım.
2. Üzerine kuşbaşı doğranmış etimizi ilave ederek biraz kavuralım.
3. Etlerin üzerini geçecek şekilde sıcak su ekleyelim.
4. Tencerenin kapağını kapatarak 30 dakika pişirelim.
5. Pişen etimize doğranmış patates, havuç, bütün soğan ve yeteri kadar tuz ilave ederek karıştıralım tekrar pişmeye bırakalım.
6. Terbiyesi için; yumurta sarısı, un ve limon suyunu bir kapta çırpalım.
7. Terbiyenin içerisine yemeğin suyundan 1-2 kepçe alarak karıştıralım.
8. Terbiyemizi yemeğe karıştırarak ilave edelim.
9. 2-3 dakika daha kaynattıktan sonra ocağın altını kapatalım. Yemeğimiz servise hazır.
Tandır Kebabı (4)
Evlerimizde hazırlayabileceğiniz lokantaya gitmeden tandır kebabı tarifini çok beğeneceksiniz. Düdüklüye yağlayıp kekikle tuzla harmanladığımız etleri güzelce haşlamaya bırakırız. Haşlanan ve yumuşacık etlerimizi lavaşın arasında, pilavla birlikte suna bileceğiniz et tandır kebabını lezzetine doyamayacağınız bir kebap tarifi. Şık sunumunun yanında ayranla da servis yapabilirsiniz.

Tandır Kebabı (Düdüklü Tencerede) Malzemeler:
1 kilo et (kemiksiz ve biraz yağlı)
1/2 çay bardağı sıvı yağ
Kekik Tuz
1/2 su bardağı su
Hazırlanışı;
Lif lif olmuş yumuşacık bir et, süper bir lezzet, hem de hazırlaması çok kolay ...
1.Yağ ve kekiği bir kapta karıştıralım.
2.Eti bu sosa bulayalım (mümkünse soslu şekilde üzerini kapatıp 1 gece buzdolabında bekletelim.
3.Düdüklü tencerenin içine sosu ile birlikte eti, tuzu ve suyu koyup, buhar çıkarana kadar orta ateşte, daha sonra ise düdüğünü kapatıp, en küçük ocağın, en kısık derecesinde 1,5 saat pişmeye bırakalım
4.Basıncın çıkmasını bekledikten sonra kapağını açıp, kaldıysa suyunu süzüyoruz.
5.Tavaya ya da tencereye az yağ koyup, etimizin üzeri hafif kızarana kadar daha pişirebiliriz.
6.İşte tandır yapmak bu kadar basit... Yanına bulgur pilavı ve patates püresi çok yakışıyor.
Güveçte Et Tarifi (5)
İçerisinde hem sebzelerin hem de etin bulunduğu bu yemek oldukça besleyici ve doyurucudur. Pratik ve kolay bir şekilde yapabileceğiniz sebzeli kuşbaşı etli güveç menülerinize ekleyebileceğiniz fazlasıyla lezzetti bir yemektir. Zaten güveçte pişen bir yemeğin lezzetinden asla şüphe edilmez. İçerisinde her ne olursa olsun bir yemek güveçte pişmiş ise lezzetsiz olma ihtimali yoktur. Sebzeli kuşbaşı etli güveç nasıl yapılır?

Kuşbaşılı Güveç Tarifi için Gerekli Malzemeler;
500 g kuşbaşı et
5 yemek kaşığı sıvı yağ
soğan
4 yeşil biber
4-5 diş sarımsak
3 domates
2 patates
Tuz
Karabiber
Pul biber
1 yemek kaşığı salça
su bardağı sıcak su
Hazırlanışı;
1. Tencereye kuşbaşı eti alarak suyunu çekinceye kadar pişirelim.
2. Üzerine sıvı yağı ekleyerek kavuralım.
3. Doğranmış soğan, yeşil biber ve sarımsağı ilave ederek kavurmaya devam edelim.
4. Kabuğunu soyup doğradığımız domates, patates ekleyerek 10 dakika daha pişirelim.
5. Tuz, karabiber ve pul biber ekleyerek karıştıralım ve ocağın altını kapatalım.
6. Uygun bir kapta salçayı sıcak su ile çözdürelim.
7. Yemeğimizi güveç kaplarına paylaştıralım.
8. Salçalı sosumuzu sebzelerin üzerini örtecek şekilde kaplara paylaştıralım.
9. Üzerlerini sar pişir ile kaplayalım.
10. 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirelim.
11. Yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun.



