Güncel

Kurban Bayramı'na Özel Kavurma Yapıyoruz

Dinlenmemiş, yağsız etlerle lezzetli bir yemek mümkün mü? Soğuk tencerede başlayıp bol soğan ve tereyağıyla zenginleştirilen bu tarifle, sert etleri yumuşacık pişirmenin sırrını keşfedin!

Abone Ol

🔥 Yapılışı:

Ne yaparsanız yapın, bu eti dinlendirmeden ve hafif sıcak bir tencerede pişireceğinizi tahmin ediyorum; o yüzden tarifi buna göre anlatayım: Bu tür etler dinlenmeden pişirildiğinde genellikle yüksek ısıda mühürlenmeye uygun olmuyor. Bu yüzden yemeğe soğuk tencerede başlayın.

Etin yağ oranı düşük ve lezzet açısından biraz eksik olduğu için, aromasını artırmak adına bol miktarda soğan kullanın. İsterseniz damak tadınıza uygun miktarda tereyağı da ekleyebilirsiniz. Kısık ateşte, ocağın altını açtıktan sonra etin suyunu bırakmasını bekleyin. Suyunu salınca kapağını kapatın ve yaklaşık bir buçuk saat boyunca bu şekilde pişirin.

Etler iyice yumuşadığında kapağını açıp tuzunu ilave edin. Artık yemeğiniz servise hazır. Şimdiden afiyet olsun!

📝 Malzemeler:

1 kilo dana eti

2 adet soğan (küp)

Opsiyonel olarak Dilediğiniz farklı aromatikler ( sarımsak, taze kekik, taze biberiye vb.)

Tereyağı

Tuz

Karabiber

Pul biber

Kekik