Dünya

Kıymada E. Coli bakterisi çıktı

ABD Tarım Bakanlığı'na bağlı Gıda Güvenliği ve Denetim Servisi (FSIS), E. coli bakterisiyle kontamine olma ihtimali bulunan kıyma ürünleri için halk sağlığı uyarısı yayınladı.

Abone Ol

FSIS, tüketicilerin bu ürünlerden haberdar olmasını ve kesinlikle tüketmemesini sağlamak amacıyla bu uyarıyı yaptı. Geri çağırma işlemi ise ürünler artık satışta olmadığı için talep edilmedi.

Bu ürünler, Connecticut, Georgia, Illinois ve Maryland eyaletlerindeki dağıtım noktalarına gönderilmiş ve ardından Whole Foods Market mağazalarında ülke genelinde satışa sunuldu.

FSIS, ürünlerin artık mağazalarda bulunmadığını ancak tüketicilerin bu ürünleri buzdolabı veya dondurucularında bulundurabileceğini belirtti. Bu nedenle, belirtilen özelliklere sahip ürünlerin tüketilmemesi, atılması veya satın alındığı mağazaya iade edilmesini önerdi.

Bu bakteri, bulaştıktan 2-8 gün sonra (genelde 3-4 gün) dehidrasyon, kanlı ishal ve karın krampları gibi ciddi semptomlara neden olabilir. Çoğu insan bir hafta içinde iyileşse de, bazıları özellikle 5 yaş altı çocuklar ve yaşlı yetişkinlerde hemolitik üremik sendrom (HUS) adı verilen, böbrek yetmezliğiyle sonuçlanabilecek bir komplikasyon geliştirebilir.