İstanbul'da on binlerce kişi, dün akşam Beyazıt Meydanı'nda ellerinde fenerlerle bir araya gelerek Gazze'de yaşanan soykırımı protesto etmek için toplandı.

Filistin’e Destek Platformu öncülüğünde 15 sivil toplum derneğince düzenlenen yürüyüş, "Gazze’ye Umut Işığı Ol" sloganıyla bir araya geldi.

Dağıtılan fenerler ve telefonların ışığıyla gerçekleştirilen yürüyüşte vatandaşlar, "Katil israil, Filistin'den defol" ve "Gazzeli çocuklar bizi bekliyor" sloganları atarak Beyazıt Meydanı'ndan Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'ne kadar yürüdü. Yürüyüşün sona ermesinin ardından Kur'an-ı Kerim okundu.

E3866D5D 2Lku0I9X5L1Z6Fhjem9Vmj

Filistin'e Destek Platformu Dönem Başkanı Mehmet Güney, yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi; "İnşallah bu yürüyüşümüz Gazzeli mücahit kardeşlerimize umut olsun istiyoruz. Bu umut öyle bir diri umut olsun ki mücahitlerin yüreğini, imanını güçlendirsin, Tel Aviv'deki kepazelere de korku olsun inşallah"

5165D484 A4S5L4C1Eqjfgjpzn8Tzhv

Konuşmanın ardından Filistinli kız öğrenci, şair Mehmet Akif İnan'ın "Mescid-i Aksa'yı gördüm düşümde" şiirini okudu. Program, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın dua etmesiyle son buldu.

Muhabir: FURKAN ASLAN