İstanbul’da etkisini sürdüren kar yağışı, haftanın ilk gününde trafik yoğunluğunu artırdı. Okulların sömestr tatilinde olmasına rağmen sabah saatlerinde kent genelinde trafik adeta durma noktasına geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) trafik yoğunluk haritasına göre, saat 07.15 itibarıyla yoğunluk yüzde 74’e ulaştı. Kar yağışının da etkisiyle birçok ana arter ve bağlantı yolunda araçlar güçlükle ilerliyor.

Binlerce kişinin işe gitmek için yola çıkmasıyla birlikte, ana arterler, cadde ve sokaklarda uzun araç kuyrukları oluştu. Kentin iki yakasını birbirine bağlayan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde, Anadolu’dan Avrupa Yakası’na geçişte yoğunluk O-4 bağlantı yolundan itibaren başlıyor.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde ise Çakmak–Kavacık arasında trafik yoğunluğu dikkat çekiyor. Yetkililer, sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı uyarıların ardından İstanbul'da etkili olan kar yağışı, gece boyunca sürdü. Üsküdar, Çamlıca Tepesi yağışın ardından beyaz örtü ile kaplandı.

İstanbul’da etkili olan kar yağışının gün içerisinde de devam etmesi bekleniyor.

Muhabir: Muhammed Mahsum Tuna