AFP'nin haberine göre, bu ülkeler Hamas’a "silah bırak ve Gazze'den çekil" çağrısında bulundu. Çağrıda Hamas’ın Gazze’deki yönetimine son vermesi ve silahlarını israil uşağı hain Abbas yönetiminideki Filistin Yönetimi’ne teslim etmesi isteniyor. Yani işgal sürerken, bombalar altında binlerce sivil şehid verirken, Arap rejimleri Filistin direnişini hedefe koymayı tercih ediyor.

Kime hizmet ediyorsunuz?

İşgalci israil, aylarca süren abluka ve bombardımanla Gazze’yi yok ederken, İslam dünyası ve özellikle Arap dünyası sadece seyirci kaldı. Şimdi ise adeta işgalcinin sözcülüğünü yaparcasına Hamas’ı silahsızlandırma çağrısı yapıyorlar. Üstelik bu çağrılar, işgalci israilin soykırım politikalarının zirve yaptığı, binlerce çocuğun vahşice şehid, milyonlarca insanın açlık ve yıkımla sınandığı bir dönemde geliyor.

İslam dünyası nerede?

Filistin halkı yalnız. Gazze yalnız. Kardeşlik söylemleri, Kudüs nutukları, İslam İşbirliği Toplantıları, Arap Birliği zirveleri yerle bir oldu. İslam ülkeleri, Gazze’ye insani yardım göndermekten bile acizken, direnişi suçlu ilan etmekle meşgul. Bu çelişki artık gizlenemez. Tarihin sayfalarında hepsi yerini tarihin çöplüğüne yazdırmak için canla başla çalışıyorlar.

Tarihe bir not:

Bugün Gazze’ye sırt çevirenler, yarın halklarının öfkesinden kaçamayacak. İslam ümmeti adına konuşan liderler, katliama sessiz kalmanın, hatta direnişi bastırmaya çalışmanın hesabını vermek zorunda kalacak. Direnişin değil, işgalin karşısında olunmalıydı. Ama tercih yapıldı. Ve bu tercih, zulmün tarafında olmaktır.

Zulüm ile abad olanın akıbeti berbad olur.

Muhabir: Mehmet Güllü Bozdaş