İran İslam Cumhuriyeti Parlamentosu Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı İbrahim Azizi, işgalci israil ve destekçilerine sert bir yanıt verileceğini belirterek, “Bir kez daha ateşkesin ne anlama geldiğini bilmediğinizi gösterdiniz” dedi.
Azizi açıklamasında, “Sizi terbiye edecek olan yalnızca ateştir… Onu bekleyin” ifadelerini kullandı.
Öte yandan İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, Çarşamba akşamı yaptığı açıklamada, İran ile ABD arasındaki ateşkes şartlarının açık ve net olduğunu vurguladı. Arakçi, Washington’un iki seçenekle karşı karşıya olduğunu belirterek, ya ateşkese bağlı kalacağını ya da “israil” üzerinden savaşı sürdüreceğini, iki yolun bir arada yürütülemeyeceğini söyledi.
İranlı siyasi ve güvenlik kaynağı ise El Meyadin’e yaptığı açıklamada, Tahran’ın ABD’ye güvenmediğini ifade etti. Kaynak, İran’ın bakış açısına göre savaşın direniş cephesinin tüm alanlarında sona erdirilmesinin gündeme getirildiğini, ABD ve arabulucu ülkenin de bunu desteklediğini belirtti.
Aynı kaynak, “Lübnan’a yönelik herhangi bir saldırı ya da İran’a karşı bir saldırı karşısında sessiz kalmayacağız. Saldırgan güçlü ve açık şekilde cezalandırılacaktır” dedi.
Öte yandan işgalci İsrail ordusu, Çarşamba günü öğle saatlerinde Lübnan’ın farklı bölgelerine hava saldırıları düzenledi. Başkent Beyrut ve çevresi ile güney, Bekaa ve Cebel Lübnan bölgelerini hedef alan saldırılarda, Lübnan Sağlık Bakanlığı verilerine göre şu ana kadar 250’den fazla kişi şehit oldu, 1150’den fazla kişi yaralandı.
Söz konusu saldırılar, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif’in İran, ABD ve müttefiklerinin Lübnan dahil tüm cepheleri kapsayan derhal ateşkes konusunda anlaştığını açıklamasının ardından gerçekleşti.





