Meteorolojik değerlendirmelere göre başta Ankara olmak üzere Çankırı ve Kırıkkale çevrelerinde yerel olarak kuvvetli sağanak yağışların etkili olması bekleniyor.

Yetkililer, özellikle kısa sürede etkili olacak yağışların şehir içi ulaşımda aksamalara yol açabileceğini belirtiyor.

İçişleri Bakanlığı, yarın Ankara, Çankırı ve Kırıkkale çevreleri, İç Ege ve Göller Bölgesi, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Sakarya çevrelerinde görülecek gök gürültülü sağanak yağışların yer yer yerel kuvvetli olması beklendiğini, sel, su baskını, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar yaşanabileceğini açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi;

"Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan son bilgilere göre; 28 Mayıs 2026 Perşembe günü; Ankara, Çankırı ve Kırıkkale çevrelerinde, İç Ege ve Göller Bölgesi'nde, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Sakarya çevrelerinde görülecek gök gürültülü sağanak yağışların yer yer yerel kuvvetli olması bekleniyor.

Vatandaşlarımızın sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmasını; yetkili mercilerin uyarılarını dikkate almalarını önemle hatırlatıyoruz"

Muhabir: HİLAL HİKMET YEŞİLBUDAK