MHP lideri Devlet Bahçeli’nin “İmralı ziyareti” açıklaması sonrası başlayan hummalı tartışmalar Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi komisyonunun İmralı ziyareti ile sona erdi denilecekken bu seferde İmralı’da PKK ele başı Abdullah Öcalan ile görüşmeye ret oyu veren komisyon üyesi partilerin bazı kesimler tarafından hedef tahtasına konulması ile tartışmalar devam etti.

Komisyonda İmralı ziyareti ile alakalı yapılan oylamaya hayır diyen partilerden olan HÜDA PAR komisyon üyelerinin İmralı’ya gitmesinden ise Öcalan’ın SEGBİS yöntemi ile komisyona bağlanmasının daha faydalı olabileceğini vurguladı. Komisyonda verdikleri ret oyu sonrası açıklama yapan HÜDA PAR lideri Zekeriya Yapıcıoğlu, “Şimdiye kadar herkesi Komisyon olarak hep beraber dinledik. Neden Komisyon üyelerinin de soru sorabileceği bir formül olmasın SEGBİS yöntemi gibi? Görüntülü bağlantı kurularak Abdullah Öcalan dinlenilebilir ve Komisyon üyelerinin de soru sorması mümkün hâle getirilebilir.” diyerek herkesin mutabık kalacağı bir yöntemi tavsiye etmişti.

Komisyonun İmralı ziyareti ile alakalı yaptığı oylamaya ret oyu veren siyasi partiler ise belli başlı bazı gazetecilerin adeta hedefi haline geldi. Gazeteci Abdulkadir Selvi bugün kaleme aldığı köşe yazısında komisyonda ret oyu veren HÜDA PAR ve Yeni yol Grubu’nu CHP ile özdeşleştirip, onları statükocu olmakla itham etti.

Demir: Herkes Kardeşliği Konuşurken Siz Neden Bu Kutuplaştırıcı Dili Kullanıyorsunuz?

Selvi’nin ithamları sonrası sosyal medya hesabından açıklama yapan HÜDA PAR Genel Başkan Vekili ve Gaziantep Milletvekili Şahzade Demir, “Sayın Abdulkadir Selvi, yanlış ve manipülatif yazıyorsunuz. Yanlışınızı size anlatmak için aradım ama cevap vermiyorsunuz. Sizi öncelikle Allah’a havale ediyorum. Meclis komisyonuna ilk günden beri Zekeriya Bey çok güçlü destek veriyor. İmralı’ya gitme meselesine Türkiye’nin kahir ekseriyeti karşı idi. Ama komisyon kararını verdi. Bu konu da kapandı. Israrla niye siyasi partileri kutuplaştırıp ötekileştirip birbirine karşı konumlandırıyorsunuz. Gazetecilik dediğiniz bu mu? Hepimiz el birliği ile bir barış ve kardeşlik zemini inşa etmeye çalışırken siz niye bu kutuplaştırıcı ve çatıştırıcı dili kullanıyorsunuz?” açıklamasını yaparak Selvi’ye tepki gösterdi.

Kürt sorununun çözülmesi konusunda her tür adımı atan, "Terörsüz Türkiye" sürecine de en başından beri destek veren HÜDA PAR'ın bu şekilde ithamlara maruz kalması kamuoyunda da tepkilere neden oldu.

Muhabir: FATİH SİVİ