Skandal, Fransa’da yaşayan Müslüman toplumu ayağa kaldırdı. 2016 yılından bu yana “helal kebap” sloganıyla hizmet veren “Le Damas Royal” isimli işletmede yapılan resmi denetimlerde, menülerde kullanılan etin ne tavuk ne de dana olduğu ortaya çıktı. Laboratuvar analizleri, kebaplarda net olarak yaban domuzu eti kullanıldığını kanıtladı.

Paint’te hazırlanmış sahte sertifika!

Artı33'de yer alan habere göre, Denetim sırasında alınan et numunesindeki farklı tat, uzmanların dikkatini çekti. İşletmenin duvarında asılı bulunan helal sertifikası da incelemeye alındı. Yetkililer, belgenin Paint programında tasarlandığını ve “Fransa-Doğu Etik Kontrol Enstitüsü” adlı, gerçekte var olmayan bir kurum tarafından düzenlenmiş gibi gösterildiğini belirtti. Sertifikada yer alan adresin ise Almanya’nın Kehl kentindeki bir posta kutusuna ait olduğu tespit edildi.

İşletme sahibi şoke etti: “Yaban domuzu daha organik”

Kamuoyunda büyük tepki çeken olayla ilgili açıklama yapan işletme sahibi Khaled T., şaşkına çeviren bir savunma yaptı:

“Yaban domuzu doğaldır, ormanda serbestçe gezer. Piliç çiftliklerindeki tavuktan daha organik,” diyerek kendini savunmaya çalıştı.

İşyeri mühürlendi

Skandalın ortaya çıkmasının ardından kebapçı derhal mühürlenirken, yetkililer hem gıda güvenliği hem de dini hassasiyetleri hiçe sayan bu olayın yasal boyutunu derinlemesine incelemeye aldı.

Muhabir: Huseyin Gultekin