İşgal ordusundan yapılan açıklamada, Kızılhaç ekiplerinin cesedin bulunduğu tabutu teslim aldığı belirtildi.

Açıklamada, "Kızılhaç'ın verdiği bilgiye göre, ölen esirin tabutu teslim edildi ve Gazze Şeridi'ndeki İsrail ordusu birliklerine getiriliyor." ifadesine yer verildi.

Siyonist rejim sözde Başbakanlık Ofisi'nden daha sonra yapılan açıklamada ise esir cesedinin bulunduğu tabutun işgal ordusu tarafından teslim alındığı ve askeri hahamlığın da katıldığı bir törenle karşılanacağı aktarıldı.

A A 20251203 39882948 39882938 G A Z Z E D E K A L A N I K I E S I R D E N B I R I N E A I T O L D U G U D U S U N U L E N C E S E T K I Z I H A C A T E S L I M E D I L D I

Cesedin kimlik tespiti için adli tıp kurumuna götürüleceği ve kimlik tespitinden sonra ailesine haber verileceği bildirildi.

Siyonist rejimin yapacağı otopsinin ardından teslim edilen cesedin esirlerden birine ait olduğu doğrulanırsa, Gazze Şeridi'nde kalan 28 esir cesedinden 27'si teslim edilmiş, geriye 1 esirin cesedi kalmış olacak.

Bugünkü esir cenazesi teslimine kadar Gazze'de bir siyonist bir Taylandlı esirin cesedi kalmıştı.

A A 20251203 39882948 39882931 G A Z Z E D E K A L A N I K I E S I R D E N B I R I N E A I T O L D U G U D U S U N U L E N C E S E T K I Z I H A C A T E S L I M E D I L D I

Hamas gün içinde yaptığı yazılı açıklamada, İzzeddin Kassam Tugayları ve Kudüs Seriyyeleri'nin Gazze'de çalışmalar sonucunda ulaştığı bir esirin cesedini teslim edeceğini açıklamıştı.

Kaynak: AA