• DOLAR 32.526
  • EURO 34.773
  • ALTIN 2402.414
  • ...
BM'nin Doha Toplantısı davetine Afganistan'dan yanıt!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Afganistan'daki Birleşmiş Milletler Yardım Misyonu (UNAMA) Başkanı Roza Otunbayeva ve beraberindeki heyet, Dışişleri Bakanlığı konutuna bir ziyaret gerçekleştirdi.

Başkent Kabil'de gerçekleşen ziyarette, Afganistan İslam Emirliği'ndeki son diplomatik gelişmeler, yaklaşan Doha Toplantısı, BM Afganistan Özel Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu'nun hazırladığı rapor gibi konular üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu.

UNAMA Başkanı Otunbayeva, yakında Katar'ın başkenti Doha'da yapılacak olan Afganistan Özel Elçileri toplantısına katılmaları için Bakan Muttaki'ye resmi davette bulundu.

Otunbayeva'ya yanıt veren Bakan Muttaki, yapılacak toplantının gündemi hakkında açıklama istedi.

Ancak toplantının gündeminin belirlenmesi halinde Afganistan İslam Emirliği'nin toplantıya katılıp katılmayacağına karar vereceğini dile getiren Muttaki, BM'nin Afganistan'a yeni bir özel elçinin atamasını istemediklerini, buna ilişkin alınan kararda da Afganistan'dan görüş alınmadığını ifade etti.

Söz konusu kararın Afganistan'ın sorunlarının çözümü açısından yararlı olmadığını belirten Muttaki, Afgan hükümetinin uluslararası toplumla yapıcı etkileşim istediğini ve tüm sorunların diyalog yoluyla çözülmesi gerektiğini söyledi.

Konuya ilişkin Afganistan Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Roza Otunbayeva, geçici hükümetten Afganistan'la ilgili bir sonraki Doha Toplantısına katılmasını istedi ancak Muttaki, toplantının gündemine ilişkin açıklama talebinde bulundu ve hükümet heyetinin toplantıya katılamayabileceği mesajını verdi" denildi.

Bakanlık açıklamasında, "Siyasi Komisyon Toplantısı'nda, kabine üyeleri, Birleşmiş Milletler'in Doha'da Afganistan konusunda yapacağı toplantıya ilişkin kapsamlı bir görüşme gerçekleştirdi." bilgisi de paylaşıldı. (İLKHA)




Bu haberler de ilginizi çekebilir