• DOLAR 32.417
  • EURO 34.546
  • ALTIN 2384.455
  • ...
Saraybosna'daki pazar yeri katliamı, yıl dönümünde anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sırp askerlerinin 5 Şubat 1994'teki saldırısının 30. yılı dolayısıyla Markale pazar yerinde düzenlenen törene, yaşamını yitirenlerin yakınları ve saldırıdan kurtulanlar katıldı.

Törende, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyinin Boşnak Üyesi Denis Becirovic ve Hırvat Üyesi Zeljko Komsic ile Saraybosna Belediye Başkanı Benjamina Karic de hazır bulundu.

Becirovic, gazetecilere yaptığı açıklamada, öldürülen masum insanlara saygılarını sunmak için toplandıklarını belirterek, Bosna Hersek'in savaş yıllarında acımasız bir saldırıyla ve benzeri görülmemiş bir teröre maruz kaldığını söyledi.

Savaş suçlularının ceza aldığını ve sorumsuzca hareket eden politikacıların söylemleriyle bu kararların bozulamayacağını vurgulayan Becirovic, şunları kaydetti:

"Savaş suçlularının mirasçıları olduğunu söyleyen bazı sorumsuz politikacılar var, bunlar kabul edilemez şeyler. Avrupa Birliği'nin (AB) bu tür skandal açıklamaları mümkün olan en güçlü şekilde kınamasını bekliyorum, bunlara sıfır tolerans göstermeliyiz."

Bu haberler de ilginizi çekebilir