• DOLAR 32.633
  • EURO 35.416
  • ALTIN 2505.244
  • ...
Dar gelirli ailelere 3 bin 500 TL yardım: Dar gelirli ailelere doğalgaz desteği ödemeleri başladı mı? Dar gelirli ailelere 3500 TL destek  başvuru ekranı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirli ailelere yönelik hayata geçirdiği sosyal yardım programını duyurMUŞTU. Bu kapsamda, ihtiyaç sahibi ailelere aylık 3 bin 500 TL tutarında maddi destek sağlanacak.

Dar gelirli ailelere yönelik doğalgaz yardımı miktarı ciddi bir artışla 3 bin 500 TL'ye yükseltildi. Bu karar, özellikle kış aylarında enerji maliyetleri konusunda sıkıntı yaşayan ailelere nefes aldıracak nitelikte.

Program kapsamında 164 bin aileye yardım imkanı tanınacak.

DOĞALGAZ DESTEĞİ NE ZAMAN YATIRILACAK?

Bu yılın son 3 ve yeni yılın ilk 3 ayı olmak üzere 6 aylık zaman dilimde ödenen doğal gaz desteği kapsamında, yılın son 3 ayı için planlanan ödemeler ihtiyaç sahiplerinin hesaplarına yatırılması bekleniyor.

Karataş, doğalgaz desteğinin hangi ayları kapsadığına ilişkin olarak şunları söyledi:

"Destek alımları PTT Kart üzerinden gerçekleştiriliyor. Doğalgaz faturalarını mutlaka ibraz etmeleri gerekiyor. Bu yardım Ekim, Kasım, Aralık ve Ocak, Şubat, Mart aylarında yapılıyor. Toplamda tüketimde 8 aylık bir tüketimi kapsayan yardımdan bahsediyoruz"

BAŞVURU ŞARTLARI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca hayata geçirilen "Doğalgaz Tüketim Desteği" programından hanelerin faydalanabilmesi için, başvuru sahibinin şu şartları taşıması gerekmektedir;

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak

E-Devlet üzerinden destek programına başvuruda bulunmak

Doğal gaz arzı sağlanan ilçe/beldede ikamet ediyor olmak

İkamet adresinde ön ödemeli ya da faturalı sayaca bağlı bir doğal gaz aboneliğine sahip olmak

Doğalgaz mesken aboneliği

Hakkında ilgili SYD Vakfınca hak sahipliği kararı verilmesi

DOĞALGAZ DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Doğalgaz Tüketim Desteği başvuru işlemleri e-Devlet adresi üzerinden alınıyor.

T.C. kimlik numarası ve şifresiyle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, "https://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti" sayfasına giriş yapan adaylar kimliklerini doğrulayarak başvurularını iletebilirler. Doğal gaz yardımı ödemeleri hak sahiplerinin PTT kartına yatırılmaktadır. Başvuru sonucu hak sahibi durumunda olan kişiler PTT'ye doğalgaz faturalarını ibraz ederek destekten yararlanacak.

DOĞALGAZ DESTEĞİ BAŞVURU EKRANI

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir