• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Dünya Kudüs Haftasında Diyarbakır'da görkemli yürüyüş
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Recep Ayının son haftasının Dünya Kudüs Haftası olması münasebetiyle Peygamber Sevdalıları Vakfı, İTTİHADUL ULEMA, Selahaddin-i Eyyubi Enstitüsü ve Özgür Kudüs Platformu tarafından Diyarbakır başta olmak üzere birçok ilde etkinlikler düzenlendi.

Etkinlik kapsamında Diyarbakır'da merkez Kayapınar ilçesi Dünya kavşağında bir araya gelen genç, yaşlı, kadın, erkek binlerce Diyarbakırlı, ellerinde Filistin ve Tevhid bayrakları ile dövizlerle tekbir ve sloganlara eşlik ederek basın açıklamasının yapılacağı 15 Temmuz Şehitler Parkı alanına doğru yürüyüşe geçti.

15 Temmuz Şehitler Parkı alanında yapılan basın açıklamasını Peygamber Sevdalıları Sözcüsü Menaf Adıyaman okudu.

"Yürekleri bu mahrum ve mazlumlar için atan halkların iman ile buluşması uzak değildir"

Konuşmasına Peygamber Efendimize salat ve selam ile başlayan Adıyaman, Kur'an-ı Kerim'den "Bir gece, kendisine bazı ayetlerimizi gösterelim diye kulunu (Muhammed'i) Mescid-i Harâm'dan çevresini mübarek kıldığımız Mescid-i Aksâ'ya götüren Allah, noksan sıfatlardan münezzehtir. O, her şeyi hakkıyla işitendir, hakkıyla görendir. (İbadet ve ziyaret amacıyla) Yolculuk, ancak şu üç mescide yapılır: Mescid-i Haram, Mescid-i Nebevî ve Mescid-i Aksâ." ayetleriyle devam ettirerek şunları söyledi:

"Ayet ve hadislerden de anlaşıldığı gibi, Mescid-i Aksa ve Kudüs, kutsiyetini bizzat Allah celle celaluhu ve Efendimiz sallallahu aleyhivesellem'den almaktadır. Kudüs Davası, en başta bir inanç meselesidir ve ona bigâne kalmak, kesinlikle iman ve itikadın zafiyetinin göstergesidir. Öte yandan Kudüs, bir insanlık meselesidir, zira yüz yıldan uzun bir süredir var olan ve özellikle de Aksa Tufanı sonrasında vahşice işlenen katliamlar karşısında sessiz ve ilgisiz kalmak, ancak ve ancak insanlıktan nasibi olmayan insan görünümlü yaratıkların işi olabilir." dedi.

Siyonist terör çetesi tarafından gerçekleştirilen son vahşetlerin, işgalcilerin insan suretine girmiş canavar ruhlu vahşi bir topluluk olduğu gerçeğini hakkıyla gösterdiğini ve bunu henüz dünyanın anlamadığı dile getiren Adıyaman, "Dünya halklarının bu barbarlara insanlık namına gösterdikleri tepkiler, Müslüman olmayanların bile cehennemin lüzumsuz olmadığını anlamaları ve bunu ifade etmeleri, bunun en güzel ispatı oldu. Yaşanan tüm acılara rağmen bütün kıtalardan yükselen halkların sesi, gelecek adına inşallah güzel gelişmelere vesile olacaktır. Rabbimizden niyazımız, Gazze'de İslam'ı hakkıyla temsil edip ümmeti yücelten, ölseler bile kazanan bu iman ehli yiğitlerin bereketli kanlarıyla nice imandan yoksun yüreklerin iman ile buluşmasıdır. İnanıyoruz ki yürekleri bu mahrum ve mazlumlar için atan halkların iman ile buluşması uzak değildir." ifadelerini kullandı.

"Kudüs davası bilinciyle donanan ümmet, er ya da geç Mescid-i Aksa'yı özgürlüğüne kavuşturacaktır"

Ümmetin izzet ve özgürlük, uyanış ve diriliş davası olan Kudüs davasının her geçen gün ümmet evlatlarının yüreğinde büyük bir sevdaya dönüştüğünü ve dünyanın dört bir tarafında yaşayan milyonlarca Müslümanın kalbi Kudüs aşkıyla çarpmakta olduğunu kaydeden Adıyaman, "Kudüs Davası, ümmeti birleştiriyor, kendine getiriyor. Kudüs davası, ümmetin onur ve özgürlük davası olmayı sürdürüyor. Ümmetin evlatları Kudüs'ü ve ilk kıblemiz Mescid-i Aksa'yı özgürlüğüne kavuşturacakları günün özlemiyle kavruluyor. Kudüs davası bilinciyle donanan ümmet, er ya da geç hep birlikte Kudüs'e yürüyecek ve Müslümanların ilk kıblesi, çevresi Allah celle celâluhu tarafından mübarek kılınmış Mescid-i Aksa'yı özgürlüğüne kavuşturacaktır biiznillah." şeklinde konuştu.

Adıyaman, "Ey yiğit, gayretli, izzet sahibi Müslümanlar! İslam Ümmetinin gözleri sizlerde. Artık harekete geçme zamanı…Ümmetin ayaklar altına alınan onur ve izzetini kurtarmak, özgürlük ve adalet bayrağını dalgalandırmak için, eski şerefli günlere kavuşmak için direnişi ve uyanışı kuşanmak zamanı…İslam dünyasının diğer gayretli Müslümanları ile birlikte gözyaşları içinde yolunuzu gözleyen mahzun ve mazlum Kudüs'ün esaretten kurtarılması için ayağa kalkın artık." ifadelerine yer verdi.

"Ey siyonist rejim! Ne etrafına ördüğün duvarlar ne de dayandığın Batılı şeytani güçler, senin yok olmanı engelleyemeyecek"

İşgal rejimi ve Müslüman ülke yöneticilerine de seslenen Adıyaman, şunları kaydetti:

"Ey siyonist rejimin zalimleri! Son yıllarda artan azgınlık ve vahşet dolu davranışlarının, sınır tanımayan küstahlık ve saldırganlığının çaresizlik ve korkudan olduğunu biliyoruz. Evet, kork! Hiçbir güç, hiçbir şey seni İslam Ümmetinin elleriyle yok olmaktan kurtaramayacaktır. Ne etrafına ördüğün duvarlar ne satın aldığın rejimler ve ne de sırtını dayadığın Batılı şeytani güçler, senin yok olmanı engelleyemeyecektir!"

Adıyaman, "Ey Müslüman ülkelerin yöneticileri! Halkınızın sesine, taleplerine kulak verin! Halkınızla birlikte hareket edin! İslam düşmanı zalimlerle birlikte olmayın. Sizin geleceğiniz; yok olmanın eşiğine gelmiş ve bu yüzden her türlü çılgınlığı yaparak ayakta durmaya çalışan siyonist çeteye sığınmak, onunla normalleşmek, ona bel bağlamak değildir. Bu çürük ipe sarılırsanız, siz de siyonistlerle birlikte yokluk çukuruna yuvarlanmaktan kurtulamazsınız. İzzet, onur, kalkınma, meşruiyet, özgür ve adil bir yönetim istiyorsanız İslam'ın ve İslam ümmetinin düşmanlarıyla iş birliği yapmaktan vazgeçin." dedi.

Her yıl İslam dünyası ile birlikte Recep ayının son haftasını Dünya Kudüs Haftası olarak idrak edildiğini hatırlatan Adıyaman, bu haftada yaşanan tarihi olaylardan ve Kudüs'le ilgili önemli gecelerden ötürü bu hafta, Kudüs davasına has kılındığını sözlerine ekledi.

"Saldırılar bitene ve Kudüs özgür olana dek sesimiz Kudüs, nefesimiz Kudüs olacaktır"

Bu haftada İsrâ ve Mirac Gecesi bulunduğuna dikkat çeken Adıyaman, "Bilindiği gibi bu gecede Peygamber Efendimiz sallallahu aleyhi vesellem, Yüce Allah'ın emriyle önce Kudüs'teki, Mescid-i Aksa'ya gitmiş, sonra da göklere yükselmiştir. Yine Hicri 583 yılının Miraç gününde Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi komutasındaki İslam Ordusu, Hıttin muharebesinde Haçlılara galip gelerek ilk kıblemiz Mescid-i Aksâ'yı özgürlüğüne kavuşturmuştur." ifadelerini kullandı.

Bu vesileyle, Mirac'ın yaşandığı Recep ayının son haftası olarak idrak edilen Dünya Kudüs Haftası kapsamında Kudüs davasını dünyaya haykıracaklarının altını çizen Adıyaman, "Gayemiz bu kutsal davayı sahiplenerek izzete ulaşmak ve ulaştırmaktır. Bu barbar saldırılar bitene ve Kudüs özgür olana dek de sesimiz Kudüs, nefesimiz Kudüs olacaktır. İzzet ve değer sahibi olmak isteyen tüm halkımızı da maddi destek ve boykotla tarafını seçmeye ve Miraç mekânı olarak Kudüs ile yücelmeye, Miraç Gecesini camilerde ihya etmeye davet ediyoruz. Özgür bir Kudüs ve Mescid-i Aksa'da buluşmak dileğiyle, Dünya Kudüs Haftamız mübarek olsun." şeklinde konuştu.

Program Şehitler Kervanı Platformu Başkanı Ömer Çelik'in yaptığı dua ile sona erdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir